22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU – Mioveni 2-1 | Victorie muncită şi cu emoţii

FCU – Mioveni 2-1 | Victorie muncită şi cu emoţii

FCU Craiova a confirmat cu greu statutul de favorită în partida susţinută vineri, în Bănie, cu CS Mioveni, prima din etapa 27 a Superligii. Trupa lui Nicolo Napoli s-a impus cu 2-1, dar după o evoluţie modestă, cu puţine ocazii de poartă.

Gazdele au deschis scorul prin Aurelian Chiţu, care i-a furat cu uşurinţă o minge lui Mboumbouni, a pătruns în careu şi a trimis pe lângă portar (’13).

Oaspeţii au restabilit egalitatea prin veteranul Adrian Scarlatache, care a reluat cu capul din faţa porţii o centrare venită din corner, de la Pop (’66).

În minutul 75 jocul a fost oprit pentru câteva minute, deoarece unei persoane de la Tribuna 2 i s-a făcut rău. Salvarea a pătrus pe teren şi a plecat apoi cu pacientul. Se pare că motivul întreruperii a fost dat de faptul forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene.

Golul decisiv a fost marcat în minutul 90. A fost o centrare de pe dreapta a lui Paramatti pentru Dragoş Albu, care, de la 10 metri, a reluat din prima, cu stângul, la colţul din stânga. Mingea a lovit în primă fază bara, apoi pe portarul Greab în spate şi a intrat în plasă.

FCU Craiova: Gurău – Paramatti, Duarte, Henriques, Huyghebaert (’82, Mascarenhas) – Albu, Achim (’90+8, Van Durmen) – Baeten, Ganea (’46, Asamoah), Bahassa – Chiţu (’82, Blănuţă). Antrenor: Nicolo Napoli.

CS Mioveni: Greab – Mboumbouni, Scarlatache, Burnea (’90+2, A. Diallo) – Rădescu (’84, Balauru), Pop, Pepistu, Toma (’90+2, Antal), Marquinhos – Buziuc (’59, Rusu), Krasniqi (’59, Benchaib). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: Paramatti ’18 / Lepistu ’31, Mboumbouni ’37, Burnea ’73.
Au arbitrat: Iulian Dima – Radu Ghinguleac, Imre-Laszlo Bucsi; Lucian Rusandu.
VAR: Adrian Cojocaru, Marius Badea.
Observatori: Adrian Vidan (CCA), Romulus Chihaia (LPF).

În etapa viitoare, FCU Craiova va juca la Ploieşti, cu Chindia Târgovişte (28 februarie, ora 18.00). La rândul său, CS Mioveni va primi vizita echipei FC Voluntari (1 martie, ora 16.00).

Superliga, etapa 27:

Vineri, 24 februarie: FCU Craiova – CS Mioveni 2-1, ora 20.30: UTA Arad – Farul Constanţa.
Sâmbătă, 25 februarie – ora 14.30: Sepsi Sf. Gheorghe – AFC Hermannstadt, ora 17.00: U Cluj – FC Botoșani, ora 20.00: Rapid – Chindia Târgoviște.
Duminică, 26 februarie – ora 17.45: FC Voluntari – Universitatea Craiova, ora 20.30: FC Argeş – FCSB.
Luni, 27 februarie – ora 20.00: Petrolul Ploieşti – CFR Cluj.

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Volei (m) / SCMU Craiova își asigură locul al patrulea dacă învinge Zalăul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS