6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FCU 0-2. Trupa lui Napoli, mai bună de această dată în derbiul Olteniei

„U“ Craiova – FCU 0-2. Trupa lui Napoli, mai bună de această dată în derbiul Olteniei

Un nou duel între rivale, dar de data asta cu deznodământ diferit! FCU Craiova a câștigat în premieră în fața Universității Craiova, scor 2-0, sâmbătă seară, pe Ion Oblemenco, în etapa a 19-a a Superligii. Acesta este primul succes al grupării patronate de familia Mititelu în fața alb-albaștrilor de când au promovat în prima divizie.

Așa cum ne așteptam cu toții încă dinainte de startul întâlnirii, tenisunea din rândul jucătorilor a fost transmisă și în tribune, acolo unde fiecare galerie a avut momente pirotehnice. Andrei Chivulete a avut parte de o primă repriză extrem de grea în Bănie, iar prima întrerupere de joc a avut loc după mai puțin de 8 minute. Susținătorii echipei vizitatoare au aprins fumigenele, fumul s-a împrăștiat pe teren, iar centralul a oprit jocul pentru moment.

La câteva minute de la reluare a venit rândul Peluzei Nord Craiova să aibă un moment spectaculos, iar în zonă s-a creat o perdea de fum. Cea de-a doua întrerupere a durat două minute. În minutul 17, Chivulete a luat o măsură de urgență și a oprit jocul pentru 10 minute. Una dintre torțele galeriei lui FCU a fost aruncată foarte aproape de portarul David Lazăr, iar centralul a decis să întrerupă partida. Peste alte zece minute, cele două formații au revenit de la vestiare și jocul a fost reluat. 

Puțin fotbal în 45 de minute

Despre meci în prima parte și jocul în sine nu sunt foarte multe de spus. Universitatea Craiova a avut inițiativa și a ratat cele mai mari ocazii ale meciului. Și oaspeții din această seară au încercat să pună presiune pe defensiva trupei lui Rădoi, însă în zadar. Vătăjelu, în minutul 7 și Rivaldinho, în jurul minutului 25 au irosit cele mai mare șanse de gol ale primelor 45 de minute, de fiecare dată evidențiindu-se portarul Gurău. La vestiare s-a intrat la egalitate, scor 0-0, și cu un raport al șuturilor pe poartă net în favoarea Universității Craiova, 5-0!

Știința a adormit la pauză, iar adversarii au profitat

Cu un lot extrem de subțire și tânăr, fără majoritatea jucătorilor importanți pe teren în special în prima parte, Universitatea Craiova nu prea a mai contat în repriza secundă. Au intrat treptat și Ivan și Markovic, dar în zadar, pentru că FCU deja se desprinsese decisiv pe tabelă. Tabela a fost modificată prima dată în minutul 51, când Baeten a tras tare, sub bară, din lateral, iar Lazar nu a avut reacție. Vizibil afectați de golul primit, elevii lui Rădoi nu s-au trezit la realitate și au continuat jocul modest, atât în atac, cât și în apărare. În minutul 60, o nouă gafă în apărarea alb-albastră a făcut ca FCU să se desprindă la 2-0, după ce Ganea a împins mingea în poartă din mijlocul careului advers.

A urmat, până la finalul partidei, o posesie continuă a Universității, dar ocaziile au continuat să lipsească. Șutul „anemic“ al lui Mitrea și centrările fără vlagă din extreme au fost singurele lucruri evidențiate ale Științei, care a fost nevoită să se recunoască învinsă, în premieră, de rivala din oraș.

Universitatea Craiova: Lazar – Vătăjelu, Papp (65, Roguljic), Raul Silva, Mitrea, D. Benga (55, Ivan) – Al. Crețu, Căpățînă, Nistor – Rivaldinho (76, Cîmpanu), Baiaram (76, Markovic). Antrenor: Mirel Rădoi.

FCU Craiova: Gurău – R. Negru, Duarte, Paramatti, Van Durmen – D. Albu, V. Achim – Baeten, Bauza, Bahassa (86, Grigore) – G. Ganea (66, Iancu). Antrenor: Nicolo Napoli.

Citește și: Liga 2 | Programul, rezultatele şi marcatorii meciurilor din etapa 16, ultima din an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS