11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRotaru îi dă credit lui Rădoi, Cârțu are nemulțumiri. „Mofturoșii“, în pericol de a fi puși pe liber

Rotaru îi dă credit lui Rădoi, Cârțu are nemulțumiri. „Mofturoșii“, în pericol de a fi puși pe liber

Universitatea Craiova își continuă seria de invincibilitate și după meciul cu Rapid. Din păcate nu rezultatul și jocul din Giulești sunt în prin-plan acum, așa cum ar trebui, ci înlăturarea celor patru mofturoși din lot.

Mihai Rotaru: „Noi vom fi apărătorii principiilor“

Decizia lui Mirel Rădoi a fost comentată astăzi și de patronul Științei, Mihai Rotaru, care a ținut să precizeze că toți antrenorii au avut și au libertate în decizii. În schimb, finanțatorul s-a arătat deranjat de faptul că tehnicianul său a „spălat rufele în public“.

Toți antrenorii care au fost la Universitatea Craiova au avut libertate. S-a creat o impresie falsă cu protejatul jucătorilor. A plecat de la Victor Pițurcă, care a spus-o la alibi, pentru a-și motiva despărțirea. La Craiova, sunt protejate principiile, nu jucătorii, antrenorii sau colegii din staff. Primul principiu este respectul și contra-respectul, care se vede prin modul în care acționează în cadrul grupului. Noi vom fi apărătorii principiilor. Avem principii pe care le urmăm. E un principiu să nu spăl rufele în public. Mirel a avut suportul clubului, cum au avut toți antrenorii. Au decis tot ce înseamnă viața vestiarului!

Echipa de fotbal o conduce Mirel Rădoi. Clubul l-am condus eu, acum se face o trecere de putere la Sorin Cârțu. Acesta e și în acte administratorul clubului. El semnează, eu îl sprijin cum pot. Nu spăl rufele în public, nu discut punctual. Spun doar că îl sprijin pe Mirel Rădoi și sunt alături de el“, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Sorin Cârțu: „Mi se pare ca sunt prea mulți jucători dați deoparte“

La rândul său, președintele Sorin Cârțu a precizat că Mirel Rădoi nu-l mai consultă în ultima perioadă și a părut destul de deranjat.

„Sunt mulțumit și dacă echipa nu pierde. Până la urmă, meciul a fost împărțit, cu dominarea noastră în prima repriză, apoi a fost revenirea Rapidului. O echipă foarte grea, când joci la ei. Publicul creează presiune asupra jucătorilor adverși, asupra arbitrilor, e foarte greu. Antrenorul trebuie să fie foarte pregătit tactic și să transmită asta jucătorilor. Organizarea începe cu apărarea. N-am discutat cu Mirel după partida cu Ocna Mureș. I-am transmis să îmi dea un telefon, dar nu mi-a dat. Probabil nu avea timp, era preocupat de meciul ăsta (n.r. – cu Rapid)“, a spus conducătorul ales al Științei.

„Mi se pare că sunt prea mulți jucători dați deoparte. El a scos în evidență niște lucruri care au deranjat, dar nimic concret. Sunt niște jucători despre care trebuie să discutăm în această pauză, dacă s-a demonstrat că nu ne ajută. Am discutat cu Mirel cum am discutat și cu antrenorii precedenți. Îmi spun punctul de vedere. De fapt e o expertiză și o competență. Dacă vrei să ții cont de ea, bine. Dacă ești jupânul echipei, al vestiarului, ai principiile tale și filozofia ta, e problema ta. Dar eu îmi exprim expertiza“, a spus Sorin Cârțu, la Pro Arena.

Zilele următoare li se decide soarta „mofturoșilor“

Lucrurile rămân momentan așa cum a decis Mirel Rădoi, iar mai marii clubului susțin că în perioada următoare se vor analiza toate detaliile și se va lua o decizie cu privire la viitorul lui Ivan, Markovic, Hanca și Vînă.

Este o discuție care se va face cu Mirel Rădoi. Noi ne vom mula după punctul lui de vedere. Nu este prima dată când un jucător este trimis la echipa a doua. Toate variantele sunt luate în calcul. Plecarea e o variantă, să rămână la echipa a doua e o variantă, să fie împrumutați e o variantă, să muncească și să revină e o variantă. Dacă își vor revizui atitudinea față de viață, nu de club, sunt convins că pot ajuta fotbalul românesc. Dincolo de respectul pe care l-am implementat la Universitatea Craiova, mai avem un principiu: de a ne sprijini reciproc. Ei au calitate, dar vrem ca ei să poată fi formați ca să reziste în viață și în alte medii, care nu-s prietenoase“, a anunțat finanțatorul Mihai Rotaru.

Citește și: Mirel Rădoi a pornit „revoluția“ la „U“ Craiova! Patru jucători sunt out!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS