5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEmil Săndoi, noul selecţioner al României U21: „Va fi o muncă dificilă”

Emil Săndoi, noul selecţioner al României U21: „Va fi o muncă dificilă”

Fostul mare fotbalist al Băniei, Emil Săndoi, a fost numit selecţioner al echipei de tineret a României. El l-a înlocuit la Unde 21 pe Florin Bratu, căruia nu i s-a prelungit contractul de către FRF. Emil Săndoi a fost prezentat oficial astăzi şi este deja cu gândul la meciurile amicale din următoarea perioadă.

„Aș vrea să mulțumesc Federației că s-a gândit la mine. Va fi o muncă dificilă. Chiar dacă turneul final este peste un an, acțiunile pe care le vom avea sunt foarte puține. Vor fi trei întreruperi, șase meciuri. Este o responsabilitate foarte mare pentru mine. Atunci când antrenezi o națională, reprezinți o națiune. Am intrat în contact cu staff-ul care a fost înainte la U21. În zilele următoare, aș vrea să-l sun pe Florin Bratu, el a lucrat cu un grup mare de jucători. Este în măsură să-mi explice o stare de fapt.

Știu că începem cu două amicale foarte puternice, cu Spania și Olanda, poate principalele forțe din Europa. Timpul ne presează, așa că o să monitorizăm toți jucătorii și o să fim în contact cu antrenorii de la cluburi. Îmi place să lucrez cu jucători tineri. La Târgoviște am avut chiar și patru jucători sub 21 de ani. Noi, românii, suntem talentați, dar apar probleme atunci când se face trecerea de la juniori la seniori. Munca noastră trebuie să fie și în plan mental”, a spus Emil Săndoi.

Este la cel de-al doilea mandat la „tineret“

Emil Săndoi revine la naționala de tineret după 9 ani, el activând la acest nivel de vârstă în perioada 2006-2013. Ca antrenor a mai lucrat la cluburile FC Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, CS Universitatea Craiova, Concordia Chiajna, FC Argeș și Chindia Târgoviște.

În vârstă de 57 de ani, Emil Săndoi și-a început cariera de fotbalist la Craiova, unde a cucerit trei trofee: titlul în Liga 1 (1991) și Cupa României (1991 și 1993). A mai evoluat în Franța, la Angers, și la FC Argeș. Pentru echipa națională a României a bifat 30 de selecții.

Pancu, în locul lui Lobonţ

Tot astăzi, FRF l-a prezentat oficial pe Daniel Pancu în postura de selecționer al României U20. Pancu i-a luat locul lui Bogdan Lobonţ.

Campion al României, cu Rapid (1999), și al Turciei, cu Beșiktaș (2003), Pancu a debutat la seniori la Politehnica Iași. A mai evoluat în cariera sa la Cesena, Bursaspor, Akhmat Groznîi, FC Vaslui, ȚSKA Sofia și FC Voluntari. În palmares mai are: trei Cupe ale României (1998, 2002, 2006), două Supercupe ale României (1999, 2002) și o Supercupă a Turciei (2006). Pentru echipa națională a reușit 9 goluri în 27 de partide.

Ca antrenor, Daniel Pancu (44 de ani) se află la a treia experiență, după ce a mai activat la Rapid și Politehnica Iași.

Citeşte şi: Superliga | LPF a anunţat echipa etapei a 5-a. Bănia a dat trei fotbalişti!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS