31.7 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFRF și Florin Bratu au întrerupt colaborarea

FRF și Florin Bratu au întrerupt colaborarea

Naționala de tineret a României a rămas, începând de astăzi, fără selecționer. Federația Română de Fotbal (FRF) și selecționerul Florin Bratu au convenit, de comun acord, să nu prelungească colaborarea.

Florin Bratu (42 de ani) a preluat selecționata U21 în august 2021. El a strâns pe banca echipei de tineret 8 meciuri de pregătire. Are un bilanț de 2 victorii, 2 egaluri și 4 înfrângeri.

„Îi mulțumim lui Florin Bratu pentru întreaga activitate. A preluat echipa națională de tineret într-un moment important, în perioada de pregătire a unui Campionat European de mare impact pentru această generație, pentru fotbalul românesc. În ciuda unor rezultate mai puțin bune, consider că a reușit să implementeze multe lucruri pozitive în mandatul său. Chiar dacă drumurile noastre se despart momentan, sunt sigur că Florin va rămâne unul dintre marii susținători ai tricolorilor pe mai departe. Îi urez mult succes în carieră, pentru că știu că este un antrenor talentat care poate influența în bine cariera multor jucători!“, a menționat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

În urma consultărilor din cadrul Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță va înainta președintelui FRF, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al României U21. În „cărți“ se află și Emil Săndoi, care este liber de contract și a mai antrenat echipa de tineret a României.

Florin Bratu: „Avem o generație extraordinară

La rândul său, Florin Bratu și-a luat la revedere de la toți colaboratorii săi într-un ton optimist.

„Sunt fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România. Este foarte greu de reprodus în cuvinte emoția și energia pe care o ai atunci când ți se cântă imnul României. Am avut parte de un drum și o experiență frumoase, cu care mă voi mândri mereu. Le mulțumesc jucătorilor pentru cum au răspuns prezent la convocări și pentru modul în care am lucrat împreună. Avem o generație extraordinară, cu foarte mult potențial, și care cred că ne va reprezenta cu succes la turneul final. Mulțumesc suporterilor, ei sunt motorul cel mai important al echipelor naționale. Mă bucur că le-am simțit căldura și încurajările la fiecare partidă. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc staff-ului pentru colaborare și pentru energia pe care a pus-o la dispoziția echipei naționale“, a menționat Florin Bratu.

Citește și: Conference League | UEFA a anunţat brigada meciului „U“ Craiova – Hapoel Beer Sheva

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS