14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - FK Vllaznia 3-0 l Albanezii au sperat degeaba, „leii“ şi-au făcut treaba!

„U“ Craiova – FK Vllaznia 3-0 l Albanezii au sperat degeaba, „leii“ şi-au făcut treaba!

Universitatea Craiova s-a calificat în turul 3 preliminar al Conference League, după ce a eliminat formaţia FK Vllaznia Shkoder cu scorul „general“ de 4-1. Dacă în „bătălia“ de săptămâna trecută, din Albania, alb-albaştrii au obţinut doar un rezultat de egalitate, în această seară lucrurile au stat cu totul altfel. Ştiinţa s-a impus categoric în manşa secundă a turului 2 preliminar, scor 3-0, pe stadionul „Ion Oblemenco“, la capătul unui joc controlat în totalitate.

Prima repriză a fost una presărată doar cu ocazii. Prima a venit chiar în primul minut şi i-a aparţinut lui Koljic, al cărui şut a fost scos cu mare dificultate de portar (‘1). A urmat un cap al lui Raul Silva (’10), două şuturi ale lui Baiaram (’18) şi Gustavo (’27), iar Creţu a încheiat cu o reluare cu capul puţin pe lângă poartă (’45+1).

„Leii” au „muşcat” după pauză

Alb-albaştrii au deschis scorul în partea secundă, printr-un supergol al lui Mateiu, care a trimis o „torpilă” din afara careului mare direct sub transversală (’58, 1-0).

Ştiinţa a fost la un pas de golul doi la scurt timp. A fost un corner bătut de pe stânga de Gustavo, iar Raul Silva s-a ridicat şi a trimis cu capul, dar portarul a respins de sub bară, în corner.
La faza imediat următoare, identică de altfel, brazilianul Silva a reluat imparabil cu capul, de la 6 metri, centrarea venită din corner, de pe dreapta (’62, 2-0).

„Leii” au continuat asaltul la poarta lui Zogovic, prin Căpăţînă (’68), şi roadele s-au văzut puţin mai târziu.

Ştiinţa a făcut 3-0 tot printr-o lovitură de cap, de data aceasta a lui Găman, care a reluat spectaculos de la circa 10 metri (’80, 3-0).

Universitatea Craiova: Lazar – Căpăţînă, Papp (’46, Găman), Raul Silva, Bancu – Crețu (’76, Screciu), Mateiu – Gustavo (’65, Roguljic), Baiaram, Ivan (’82, Cîmpanu) – Koljic (65, Markovic).
Antrenor: Laszlo Balint.

FK Vllaznia: Zogovic – Gurishta, Juric, Bulatovic, Hakaj – Boshnjaku, Amandtonuzi, Marku (’71, Vulak) – Hoxhaj (’84, Alivoda), Nunes Da Silva, Coba (’75, Latifi).
Antrenor: Mirel Josa.

Cartonaşe galbene: Gustavo ’51, Baiaram ’83 / Marku ’67.

Au arbitrat: Ondřej Berka – Matěj Vlček, Jakub Hrabovsky; Pavel Orel (Cehia).

Statistică oferită de flashscore.ro

Calificată în turul 3 preliminar al Conference League, Universitatea Craiova o va întâlni pe Zorya Luhansk (Ucraina). Confruntările vor avea loc pe 4 august (turul, în Polonia) și 11 august (returul, în România).

Citeşte şi: Naționala României va susţine amicale cu Slovenia şi Moldova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS