-1.5 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalConference League l Laszlo Balint şi Valerică Găman au prefaţat partida „U” Craiova – FK Vllaznia

Conference League l Laszlo Balint şi Valerică Găman au prefaţat partida „U” Craiova – FK Vllaznia

-

Universitatea Craiova o va întâlni joi, 28 iulie, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco”, pe FK Vllaznia Shkoder. Partida contează pentru manşa secundă a turului 2 preliminar al Conference League şi pleacă de la scorul de 1-1, rezultat înregistrat în Albania.

Despre acest duel decisiv au vorbit antrenorul Ştiinţei, Laszlo Balint, şi fundaşul Valerică Găman. Cei doi au dezbătut şi alte subiecte legate de formaţia alb-albastră.

Laszlo Balint: „Nu mă gândesc la ratarea calificării“

Antrenorul Laszlo Balint a declarat că îşi doreşte ca jucătorii săi să fie eficienţi şi pragmatici. „Giuszy“ a precizat că nu se gândeşte la posibilitatea ratării calificării în faza următoare a competiţiei.

„Urmează o partidă importantă pentru clubul nostru. Conştientizăm acest lucru, dar abordăm cu încredere manşa retur. Suntem conştienţi de calitatea noastră, dar şi de armele adversarilor. Pentru că i-am simţit săptămâna trecută. Vreau să ne punem calităţile în valoare. Echipa din Albania are doi atacanţi puternici, de multe ori joacă vertical către ei. Îmi doresc să fim mai eficienţi şi pragmatici pentru că în manşa tur am avut multe ocazii, dar nu am luat deciziile potrivite. Sper însă că mâine (joi – n.r.) ne vom bucura la final cu suporterii noştri. Îmi doresc ca băieţii să gestioneze foarte bine momentele psihologice ale partidei. Nici nu vreau să mă gândesc la ratarea calificării! Acum sunt foarte concentrat pe lucrurile pe care trebuie să le facem. Vreau să văd personalitate la jucători, motivaţie, determinare şi încredere“, a afirmat el.

VEZI VIDEO!

„Au fost câteva zile grele. Nu e uşor la un club ca Universitatea după ce treci printr-o repriză cum am avut noi cu ‘U’ Cluj în campionat. Dar e important că am tras învăţămintele de rigoare, atât eu, cât şi jucătorii. Cauzele sunt multiple, nu detaliem acum, important e să înţelegem responsabilitatea fiecăruia în acest club şi să nu se mai repete acea experienţă. Ştiu că lumea are pretenţii, ştiu că lumea nu are răbdare. Nu există garanţii în fotbal! Eu pot să vă spun însă că atât timp cât voi fi la Universitatea Craiova o să îmi sacrific fiecare strop de energie pentru ca echipa asta să aibă rezultate“, a adăugat tehnicianul Ştiinţei.

Programul încărcat provoacă rotaţia jucătorilor

Laszlo Balint a explicat că rotaţia jucătorilor va continua deoarece echipa evoluează din trei în trei zile.

„În acest moment al sezonului, rotaţia jucătorilor e firească. Să nu uităm că jucăm din trei în trei zile! Există oboseală şi sistemul de rotaţie e normal. Nu mă gândesc să exersăm loviturile de la 11 metri. Nu vreau să mă gândesc la altceva în afara victoriei“, a subliniat „Giuszy“.

Ultimii doi jucători transferaţi de U Craiova, Rivaldinho şi Sergiu Hanca, nu vor putea evolua în partida de joi seara. Tehnicianul de 43 de ani a precizat că în perioada următoare vor fi cooptaţi şi alţi jucători, printre care şi un număr 10 veritabil.

„Nu putem conta pe noii veniţi mâine, pentru că ei nu sunt pe lista UEFA, dar o vom face cât se poate de repede. Sergiu Hanca este la un nivel fizic bun, pentru că s-a antrenat cu echipa. Probabil că va fi apt din toate punctele de vedere mai repede decât Rivaldinho. Există o listă de jucători pe care îi mai urmărim, dar acum nu pot să dau detalii“, a precizat Balint.

Valerică Găman: „Putem să ne spălăm păcatele“

La rândul său, fundaşul Universităţii Craiova, Valerică Găman, a declarat că după începutul slab de sezon el şi colegii săi îşi pot spăla din păcate printr-o victorie în partida cu Vllaznia Shkoder.

„E o partidă importantă pe care trebuie să o câştigăm, e simplu. În fotbal se poate întâmpla orice. La Universitatea Craiova pretenţiile sunt ridicate şi e normal să fie aşa. Nici noi nu suntem mulţumiţi de anumite momente, cum a fost în prima repriză cu U Cluj. Dar e bine că avem următorul meci unde putem să ne demonstrăm valoarea şi putem să ne spălăm din păcate. Suntem concentraţi! Tot ce contează acum e meciul de mâine“, a afirmat Găman.

Învingătoarea partidei de joi, din Bănie, o va întâlni în turul 3 preliminar al Europa Conference League pe Zorya Luhansk (Ucraina). Confruntările vor avea loc pe 4 august (turul, în Polonia) și 11 august (returul, în România / Albania).

Citeşte şi: Adrian Popescu: „Avem un joc subţirel. Trebuie să se trezească!“ l Exclusiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:17

Bătăuşii din Mall, plasaţi sub control judiciar

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a şase tineri, doi din Filiaşi şi patru din Craiova, acuzaţi de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe. Potrivit oamenilor legii, pe 10 noiembrie 2023, cei şase s-au bătut într-un Mall din Craiova. Un tânăr de 22 de ani a fost înjunghiat în timpul altercaţiei, însă a refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Bătaia dintre cei şase tineri a fost surprinsă de camerele video din Mall.

ȘTIRI GdS