11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSorin Cârţu i-a făcut prezentarea lui Laszlo Balint. Universitatea Craiova începe un nou capitol!

Sorin Cârţu i-a făcut prezentarea lui Laszlo Balint. Universitatea Craiova începe un nou capitol!

-

Universitatea Craiova începe de astăzi un nou capitol, unul în care-l va avea la timonă pe Laszlo Balint, un antrenor modest, dar ambiţios. Noul tehnician a fost adus la stadion, pentru conferinţa de presă, de către directorul Marian Copilu, dar prezentarea acestuia a fost făcută de preşedintele Sorin Cârţu.

„Este un antrenor care a activat ultima dată la UTA şi care a lăsat o impresie foarte bună acolo. Considerăm că am făcut o alegere potrivită şi sperăm ca ambiţia şi calităţile lui să fie puse în slujba intereselor noastre. Sperăm într-o reuşită maximă pentru sezon acesta. Ceea ce am şi discutat şi ceea ce aş vrea să văd în perioada următoare la Universitatea Craiova este agresitatea pe care a avut-o UTA. Vreau să văd pressingul contra pressing şi el este garant pentru acest lucru. Cam asta a lipsit echipei nostre. Nu vreau să mai văd atâtea înfrângeri cum au fost anul trecut. I-am spus-o şi lui Laur (Reghecampf – n.r.) că a fost un disconfort pentru noi faptul că echipa a avut 11 înfrângeri şi 2 în Cupă“, a spus Sorin Cârţu.

Laszlo Balint: „Sunt foarte motivat să reuşesc!“

La rândul său, Laszlo Balint s-a arătat încântat de noua sa postură şi a explicat cum au decurs negocierile.

„Totul a fost pe repede înainte. Aseară (duminică – n.r.) s-au demarat cumva discuţiile într-un mod mai accelarat. Dimineaţă am sosit în oraş şi, din fericire, lucrurile au fost agreate de toate părţile şi în acest moment totul este foarte clar. Mă bucur foarte mult să fiu în faţa dumneavoastră în calitate de antrenor al echipei Universitatea Craiova. Este un mare pas înainte în cariera mea, o provocare mare, dar sunt 100% pregătit pentru tot ceea ce înseamnă acest capitol.

Mă bucur tare mult pentru încrederea care au îndreptat-o oamenii din conducerea clubului către mine. Pot să vă asigur că vin foarte motivat, cu foarte mult entuziasm şi încredere că putem să realizăm lucruri importante în sezonul următor. Sunt persoane care rămân în staff-ul echipei, cum ar fi Ionuţ Stancu – analist. Ca noutăţi vor fi preparatorul fizic Radu Alexandru şi antrenorii secunzi Alin Pânzaru şi Virgil Andronache. Pentru moment, de pregătirea portarilor se va ocupa Robert Tufişi, de la Centrul de Copii şi Juniori al Ştiinţei“, a spus „Gyuszi“.

„La un club precum Universitatea Craiova vorbim despre obiective importante. Sunt lucruri pe care vrem să le îmbunătăţim, să facem un sezon mai bun decât cel recent încheiat. 100% suntem capabili să dezvoltăm un joc suficient de ofensiv care să satisfacă pretenţiile publicului oltean. Sunt foarte motivat să reuşesc!“, a completat Laszlo Balint, care a recunoscut că a negociat zilele trecute şi cu FC Botoşani.

„Munca trebuie să fie cuvântul de ordine!“

Laszlo Balint a subliniat ideea că va da milităria jos din pod şi că toată lumea va munci din plin pentru îndeplinirea obiectivelor.

„Ne reunim într-o formulă destul de restrânsă, pentru că sunt jucători încă angrenaţi în circuitul echipelor naţionale. Aşa că această perioadă precompetiţională trebuie gestionată cu maximă atenţie. O să avem un debut de sezon foarte important, aglomerat ca număr de meciuri şi atunci eficienţa este o noţiune foarte importantă pentru noi (…)

Jucătorii trebuie să înţeleagă că trebuie să facem sacrificii, dacă vrem să realizăm ceva. Munca trebuie să fie cuvântul de ordine! Îmi doresc să văd jucători ambiţioşi, care vor să scoată maximum din absolut orice duel. Vom pregăti cel puţin două sisteme de joc, asta în funcţie şi de cum va arăta lotul nostru în momentul în care va fi finalizată campania de transferuri. Există o listă de jucători pe care îi avem în vedere, dar în acest moment numele de pe acea listă sunt analizate“, a mai spus Laszlo Balint.

Pentru Universitatea Craiova urmează mâine vizita medicală, iar miercuri se va pleca în cantonamentul din Austria.

Citeşte şi: Laurențiu Reghecampf: „N-am avut niciodată discuții în contradictoriu cu Mihai Rotaru“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS