8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalConference League / Jose Mourinho: „AS Roma a scris istorie!“

Conference League / Jose Mourinho: „AS Roma a scris istorie!“

Antrenorul Jose Mourinho s-a declarat fericit pentru că AS Roma „a scris istorie“ prin câştigarea primului său trofeu continental. Gruparea italiană a învins-o cu 1-0 pe Feyenoord Rotterdam în finala primei ediţii a competiţiei Europa Conference League, desfășurată miercuri seară, la Tirana.

„Le-am spus jucătorilor că şi-au făcut treaba calificându-se în Europa League (graţie locului 6 ocupat în Serie A – n.r.). Astăzi nu a fost muncă, ci s-a scris istorie. Noi am scris-o! Am dat foarte mult pentru această competiţie, fără a uita obiectivul prioritar, care era calificarea în Europa League. Acest titlu este în istoria Romei, dar şi a mea. Una este să câştigi cu o echipă făcută să câştige şi alta este să câştigi cu echipe precum Porto, Roma, Inter. Te face să te simţi special“, a declarat tehnicianul portughez, pentru site-ul UEFA.

Lusitanul de 59 de ani a devenit primul antrenor care a reuşit să câştige toate cele trei competiţii continentale intercluburi. De asemenea, Mourinho este primul tehnician care accede cu patru echipe diferite în finala unei competiţii europene.

Jose Mourinho a câştigat toate cele cinci finale de cupe europene în care a ajuns. Cu FC Porto – Cupa UEFA în 2003 şi Liga Campionilor în 2004, cu Inter Milano – Champions League în 2010, cu Manchester United – Europa League în 2017 şi cu AS Roma – Europa Conference League în 2022.

Citește și: Conference League / AS Roma a triumfat la Tirana și a cucerit trofeul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS