10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiverpool a câştigat Cupa Angliei pentru a opta oară

Liverpool a câştigat Cupa Angliei pentru a opta oară

FC Liverpool a câştigat Cupa Angliei, pentru a opta oară în istoria sa învingând cu scorul de 6-5, la loviturile de departajare, formaţia Chelsea Londra, sâmbătă, pe stadionul „Wembley“, în faţa a 84.897 de spectatori. La finalul timpului regulamentar de joc şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare, pentru Liverpool au marcat: Milner, Thiago, Firmino, Alexander-Arnold, Diogo Jota şi Tsimikas, în timp ce Mane a ratat.

Pentru Chelsea au transformat loviturile Alonso, James, Barkley, Jorginho şi Ziech. Au ratat Azpilicueta şi Mount.

Acesta este al doilea trofeul cucerit de Liverpool de la debutul acestui sezon, după Cupa Ligii engleze. Acolo, în finală, a avut-o ca adversară tot pe Chelsea, de care a dispus tot la loviturile de departajare.

Succesul de sâmbătă a fost umbrit însă de accidentările atacantului Mohamed Salah şi fundaşului Virgil van Dijk, informează Agerpres. Cei doi jucători importanţi de la Liverpool riscă să nu poată mai poată juca în acest final de sezon, în care echipa pregătită de antrenorul Juergen Klopp îşi poate completa palmaresul cu alte două trofee. „Cormoranii“ se află în continuare în cursa pentru câştigarea titlului în Premier League şi urmează să dispute, pe 28 mai, finala Ligii Campionilor, împotriva echipei spaniole Real Madrid.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Van Dijk (’91, Matip), Konate, Robertson (‘111, Tsimikas) – Henderson, Thiago, Keita (’74, Milner) – Díaz (’98, Firmino), Mane, Salah (’33, Jota).

Chelsea: Mendy – James, Rudiger, Silva, Chalobah (‘106, Azpilicueta), Alonso – Kovacic (’66, Kante), Jorginho – Mount, Pulisic (‘106, Loftus-Cheek; ‘129, Barkley), Lukaku (’85, Ziyech).

Citeşte şi: S-a decis titlul şi în Croaţia! Dinamo Zagreb, campioană pentru a 23-a oară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS