14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / Real Madrid a surclasat-o pe Chelsea şi este aproape de semifinale

Liga Campionilor / Real Madrid a surclasat-o pe Chelsea şi este aproape de semifinale

Real Madrid este ca şi calificată în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Chelsea, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-1 (2-1), miercuri seară, chiar la Londra, în prima manşă a sferturilor de finală.

“Galacticii”, de 13 ori campioni ai Europei (record), au avut o evoluţie pragmatică şi s-au impus prin hat-trick-ul francezului Karim Benzema (‘21, ‘24, ‘46). Golul londonezilor a fost semnat de Kai Havertz (40).

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a mai avut şi o bară în minutul 10, când Vinicius Junior a trimis mingea în transversală la capătul unui contraatac.

Înfruntarea de la Londra a consemnat şi meciul 100 pentru austriacul David Alaba în Liga Campionilor.

Chelsea: Edouard Mendy – Andreas Christensen (’46, Mateo Kovacic), Thiago Silva, Antonio Ruediger – Reece James, Ngolo Kante (’46, Hakim Zyiech), Jorginho (’64, Ruben Loftus-Cheek), Mason Mount, Cesar Azpilicueta – Christian Pulisic (’64, Romelu Lukaku), Kai Havertz.
Antrenor: Thomas Tuchel.

Real Madrid: Thibaut Courtois – Daniel Carvajal, Eder Militao (’64, Nacho), David Alaba, Ferland Mendy – Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos (’74, Eduardo Camavinga) – Federico Valverde (’86, Dani Ceballos), Karim Benzema (’86, Gareth Bale), Vinicius Junior.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

Manşa secundă se va juca la Madrid, pe 12 aprilie.

Benzema s-a apropiat la un gol de Lewandowski în clasamentul golgheterilor

Francezul Karim Benzema a reuşit cu ocazia meciului de la Londra al doilea său hat-trick consecutiv în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi. Primul a fost cel din meciul cu Paris Saint-Germain, câştigat cu acelaşi scor de madrileni, pe 9 martie, în manşa secundă a optimilor de finală din Ligă.

Francezul a ajuns la 37 de goluri marcate în acest sezon în 36 de partide în toate competiţiile. Benzema a ajuns la 82 de goluri marcate în carieră în Champions League. El este doar al patrulea jucător care reuşeşte hat-trick-uri consecutive în Liga Campionilor, după Cristiano Ronaldo, Lionel Messi (în stagiunea 2016/17) şi Luiz Adriano (2014/15).

Atacantul Realului are 11 goluri în opt meciuri în actuala campanie de Champions League. Benzema are cu un gol mai puţin decât Lewandowski, care nu a reuşit să înscrie în meciul pierdut de Bayern Munchen pe terenul formaţiei Villarreal (0-1), miercuri, în prima manşă a sferturilor de finală.

Karim Benzema şi Robert Lewandowski sunt în competiţie şi pentru clasamentul istoric al marcatorilor din Champions League. Polonezul ocupă locul al treilea, cu 85 de goluri, iar francezul are 82 de reuşite, notează Agerpres.


Clasamentul golgheterilor actualei ediţii a Ligii Campionilor:

12 goluri: Lewandowski (Bayern Munchen);
11 goluri: Benzema (Real Madrid), Haller (Ajax Amsterdam);
8 goluri: Salah (FC Liverpool);
7 goluri: Nkunku (RB Leipzig);
6 goluri: Danjuma (Villarreal), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mahrez (Manchester City), Mbappe (Paris Saint-Germain), Sane (Bayern Munchen);
5 goluri: Messi (Paris Saint-Germain), Nunez (Benfica Lisabona);
4 goluri: Goncalves (Sporting Lisabona), Griezmann (Atlético Madrid), Muller (Bayern Munchen);
….

Clasamentul istoric al golgheterilor Ligii Campionilor (începând cu sezonul 1992/1993, fără tururi preliminare):

140 goluri: Cristiano Ronaldo (Manchester United);
125 goluri: Lionel Messi (Paris Saint-Germain);
85 goluri: Robert Lewandowski (Bayern Munchen);
82 goluri: Karim Benzema (Real Madrid);
71 goluri: (+) Raul Gonzalez;
56 goluri: (+) Ruud van Nistelrooy;
52 goluri: Thomas Muller (Bayern Munchen);
50 goluri: (+) Thierry Henry;
48 goluri: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan);
48 goluri: (+) Andrei Şevcenko;
….
Jucătorii precedaţi de semnul (+) s-au retras din activitate.

Tot miercuri seară, în prima manşă a sferturilor Ligii Campionilor, Villarreal s-a impus cu 1-0 în faţa formaţiei germane Bayern Munchen. Marţi, primele două bătălii din aceeaşi fază s-au încheiat cu următoarele rezultate: Manchester City – Atletico Madrid 1-0, Benfica – Liverpool 1-3.

Citeşte şi: Liga Campionilor / Jurgen Klopp: „Liverpool a făcut jumătate din treabă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS