8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / Manchester City, victorie „scurtă“ cu Atletico Madrid

Liga Campionilor / Manchester City, victorie „scurtă“ cu Atletico Madrid

Manchester City, finalista din sezonul trecut, a învins-o pe Atletico Madrid cu 1-0, marţi seara, pe „Etihad Stadium“, într-o partidă din prima manşă a sferturilor Ligii Campionilor.

După o primă repriză fără niciun şut pe spaţiul ambelor porţi, diferenţa fost făcută de golul marcate de belgianul Kevin De Bruyne (’70), cu un şut din unghi. Phil Foden a furnizat o pasă genială, la doar câteva zeci de secunde de la intrarea sa pe gazon.

De Bruyne a marcat la meciul său cu numărul 50 în Liga Campionilor pentru City, având în total 76 de prezenţe, informează Agerpres.

Atletico nu a reuşit să îşi creeze nicio ocazie periculoasă, în ciuda schimbărilor ofensive făcute de Simeone după o oră de joc.

Savic a fost unul dintre stâlpii apărării madrilene, blocând şuturile lui Guendogan (’47) şi De Bruyne (’80). Portarul sloven Jan Oblak a apărat şutul trimis de belgianul De Bruyne din lovitură liberă (’55), iar Laporte a trimis peste poartă cu capul în urma unui corner (’64).

Arbitrul român Istvan Kovacs s-a achitat bine de misiune, în ciuda unui final destul de tensionat, în care a fost nevoit să arate patru cartonaşe galbene.

Manşa secundă se va juca pe 13 aprilie, la Madrid.

Manchester City: Ederson Moraes – Joao Cancelo, John Stones, Aymeric Laporte, Nathan Ake – Kevin De Bruyne, Rodri, Ilkay Gundogan (’68, Jack Grealish) – Riyad Mahrez (’69, Phil Foden), Raheem Sterling (’68, Gabriel Jesus), Bernardo Silva.
Antrenor: Pep Guardiola.

Atletico: Jan Oblak – Stefan Savic, Felipe, Reinildo – Sime Vrsaljko, Marcos Llorente (’60, Matheus Cunha), Koke (’60, Rodrigo De Paul), Geoffrey Kondogbia, Renan Lodi – Antoine Griezmann (’60, Angel Correa), Joao Felix (’81, Thomas Lemar).
Antrenor: Diego Simeone.

Tot marți seară, Liverpool s-a impus în deplasare, cu 3-1, în fața formației Benfica Lisabona.

Astăzi, de la ora 22.00, se vor juca și celelalte două meciuri din prima manșă a sferturilor Ligii Campionilor: Chelsea – Real Madrid, Villarreal Bayern Munchen.

Citește și: Liga Campionilor / Liverpool, cu un pas în semifinale după 3-1 cu Benfica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS