8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalTricolorii au zi de „foc“

Tricolorii au zi de „foc“

Naţionala României a pierdut amicalul de vineri, cu Grecia, scor 0-1, şi se pregăteşte pentru cel de-al doilea test sub comanda noului selecţioner, Edi Iordănescu. Astfel, astăzi, de la 20.45 (Pro X), prima reprezentativă a ţării noastre întâlnește selecţionata Israelului, testul fiind găzduit de stadionul „Netanya“.

UEFA a delegat o brigadă din Polonia pentru acest joc, cu Daniel Stefanski la centru, respectiv asistenții Dawid Golis și Marek Arys la cele două linii.

De menţionat faptul că în urma testării PCR, patru jucători ai echipei naționale au fost depistați pozitivi, împreună cu un membru al staff-ului. Asta în condițiile în care, la testările PCR premergătoare intrării în cantonament, toate rezultatele au fost negative. Astfel, Răzvan Marin, Alexandru Mitriță, Deian Sorescu și Florin Tănase, alături de Florin Constantinovici, au ieșit din programul tricolorilor și au intrat în izolare. Pe lângă aceștia, Alexandru Maxim, puternic afectat de o viroză respiratorie, și Mario Camora, cu probleme musculare, nu au făcut nici ei deplasarea în Israel.
În acest context, au fost convocați de urgență Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, și Darius Olaru (FCSB).

Pentru partida de astăzi, de la Netanya, tricolorii vor îmbrăca un echipament complet galben. Asta pentru că echipamentul de bază al gazdelor este format din tricou albastru și șort alb.

Ultima întâlnire dintre Israel şi România datează din 2018. A fost tot un amical jucat în martie și tot la Netanya, pe care-l câștigam cu 2-1. Golurile tricolorilor au fost marcate de Nicuşor Stanciu și George Țucudean. Tot atunci, Florin Niță a bifat primul meci ca titular în poarta României.

„Tineretul“ joacă în Maroc

Tot astăzi va juca şi naţionala de tineret. Astfel, România U21 întâlneşte de la ora 19.00 (TVR 2), la Rabat, echipa similară a Marocului. Reamintim că „tineretul“ a câștigat vineri cu Finlanda U21, scor 2-1, pe stadionul „Arcul de Triumf“, primul test din 2022.

„Nimic nu se obține ușor. Trebuie să arătăm pe teren că suntem puternici. Vreau să arătăm seriozitate. Niciun centimetru nu lăsăm la voia întâmplării. Demonstrați că sunteți cei mai buni, că sunteți oamenii echipei naționale și că faceți românii fericiți. Atât vreau de la voi“, a spus selecţionerul Florin Bratu.

Puştii lui Adrian Văsâi întâlnesc Islanda U19

Şi echipa sub 19 ani a României are treabă astăzi. Reamintim că echipa lui Adrian Văsâi și-a asigurat prima poziție în grupa de la Turul de Elită, după victoriile cu Georgia, scor 5-1, şi Croaţia, scor 2-1, şi s-a calificat la Campionatul European 2022 din Slovacia (18 iunie – 1 iulie). Tricolorii mai au de susţinut un singur meci în Croaţia, de palmares. Astfel, România U19 întâlneşte astăzi, de la ora 13.00, pe „Gradski Stadium“ din Velika Gorica, echipa similară a Islandei.

Citeşte şi: Tricolorii Under 20 au pierdut şi amicalul cu Elveția

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS