5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Campionilor / Spectacol garantat pe „Parc des Princes“ şi „Estádio José Alvalade“

Liga Campionilor / Spectacol garantat pe „Parc des Princes“ şi „Estádio José Alvalade“

Liga Campionilor revine în atenţia iubitorilor fotbalului-spectacol, programând marţi, de la ora 22.00, două dintre meciurile tur ale fazei optimilor de fina.

PSG şi Real Madrid promit un meci mare

Cel mai aşteptat meci se va desfăşura pe „Parc des Princes“, acolo unde PSG primeşte vizita clubului Real Madrid. Veşti bune au venit din ambele tabere, în sensul că au reuşit să-şi refacă jucătorii accidentaţi.

Parizienii pot conta pe atacantul brazilian Neymar, care a participat la antrenamentul de luni. Starul cariocas suferise o accidentare la gleznă la finele lunii noiembrie, iar acum va face parte din lot. În afara acestuia, la PSG şi-au făcut revenirea şi Ander Herrera, după o accidentare la o coapsă, senegalezii Idrissa Gueye şi Abdou Diallo, reveniţi de la Cupa Africii pe Naţiuni, precum şi Edouard Michut şi Alexandre Letellier, ieşiţi din protocolul Covid-19.

Mauricio Pochettino nu va putea conta însă pe fundaşul central spaniol Sergio Ramos, nimeni altul decât fostul căpitan al Realului. Ramos este în continuare indisponibil după o leziune musculară suferită la finalul lunii ianuarie. Din cauza accidentărilor, Sergio Ramos (35 de ani) a jucat doar 5 meciuri în toate competiţiile pentru PSG.

De partea cealaltă a baricadei, staff-ul tehnic al lui Real Madrid se poate bucura de revenirea golgheterului Karim Benzema. Atacantul s-a recuperat în urma leziunii musculare care l-a ţinut departe de gazon în ultimele săptămâni. Internaţionalul francez s-a accidentat pe 23 ianuarie, în meciul cu Elche. Karim Benzema este liderul marcatorilor din LaLiga, cu 17 goluri de la debutul sezonului. Fotbalistul de 34 ani a marcat 5 goluri de la debutul actualei ediţii din Liga Campionilor şi ocupă locul 4 în clasamentul all-time al golgheterilor competiţiei continentale intercluburi, cu 76 de goluri.

Partida de pe „Parc des Princes“ va fi arbitrată de o brigadă din Italia. „Central“ va fi Daniele Orsato, asistenţi Ciro Carbone şi Alessandro Giallatini, iar rezervă Daniele Chiffi. În camera VAR se vor regăsi Marco Di Bello şi Massimiliano Irrati.

Sporting şi Manchester City, cu „motoarele turate“

În celălalt meci al serii de marţi, Sporting Lisabona şi Manchester City se vor duela pe „Estádio José Alvalade“. Din păcate, ambele combatante se confruntă cu probleme de lot înaintea acestei prime bătălii din Liga Campionilor.

Din tabăra portughezilor va lipsi mijlocaşul Pedro Goncalves, din cauza unei leziuni musculare. Aceasta ar fi singura problemă a tânărului antrenor Ruben Amorim (37 de ani).

Mai dificil va fi pentru Pep Guardiola, tehnicianul britanicilor, care nu va putea conta pe 5 jucători! Jack Grealish, Cole Palmer şi Zackary Steffen sunt accidentaţi, în timp ce Benjamin Mendy şi Kyle Walker sunt suspendaţi. Sub semnul întrebării se află şi atacantul Gabriel Jesus.

Partida din Lisabona va fi arbitrată de o brigadă din Serbia, compusă din Srdjan Jovanović (central), Uroš Stojković, Milan Mihajlović (asistenţi) şi Novak Simović (rezervă). În camera VAR vor fi Marco Fritz şi Harm Osmers, ambii din Germania.

Liga Campionilor, optimi – tur:

Marţi, 15 februarie:
ora 22.00: PSG – Real Madrid, Sporting – Manchester City.

Miercuri, 16 februarie:
ora 22.00: Inter – Liverpool, Salzburg – Bayern.

Marţi, 22 februarie:
22.00: Chelsea – Lille, Villarreal – Juventus.

Miercuri, 23 februarie:
ora 22.00: Atl. Madrid – Manchester Utd, Benfica – Ajax.

Citeşte şi: Alex Băluţă, eliminat în meciul cu MTK Budapesta. Academia Puskas a pierdut şefia clasamentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS