12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLadislau Boloni, după eşecul negocierilor cu FRF: „M-am izbit de probleme ilogice“

Ladislau Boloni, după eşecul negocierilor cu FRF: „M-am izbit de probleme ilogice“

Antrenorul Ladislau Boloni a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu este supărat, ci doar trist că nu a reuşit să ajungă la un acord cu Federaţia Română de Fotbal pentru preluarea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale. El a precizat că la negocieri s-a „izbit de probleme ilogice“. Reamintim că FRF l-a instalat, ieri, în funcţie pe Edward Iordănescu. Noul selecţioner are ca obiective calificarea României la EURO 2024 şi câştigarea grupei în Liga Naţiunilor.

„În primul rând îl felicit pe noul selecţioner (n.r. – Edward Iordănescu) şi îi urez mult succes. Să fii selecţionerul echipei naţionale a ţării tale este o onoare deosebită. Este o mândrie personală şi o responsabilitate în acelaşi timp. Am fost căutat de FRF pentru a ocupa această funcţie şi am acceptat să discutăm. După atâta hoinăreală să spun aşa în fotbalul mărişor, în fotbalul european, visul meu era să termin cu tricoul echipei naţionale. De ce lucrurile nu s-au realizat? În cariera mea de antrenor am semnat multe contracte. Dar niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme ilogice! Nu m-am izbit niciodată de atâtea probleme, care poate pentru alţii erau minore. Pe mine aceste probleme care se adăugau mă deranjau. Simţeam că îmi va fi greu să dau totul la echipa naţională. Pentru că dacă Boloni se întoarce acasă, atunci Boloni trebuie să reuşească. Şi pentru a reuşi trebuie să dai 150% din tine. Iar lipsa acestei logici m-a împiedicat să fac pasul înainte. Supărat nu sunt după ce s-a întâmplat, dar trist sunt“, a afirmat tehnicianul, citat de Agerpres.

FRF i-a propus un contract fără finalitate

Ladislau Boloni s-a arătat deranjat de faptul că i s-a propus un contract a cărui durată nu era clar stabilită.

„Eu nu am semnat niciodată un contract căruia să nu-i cunosc data sfârşitului. Un contract în mediul profesionist este, de exemplu, din 1 iulie până în 30 iunie anul următor. Deci mereu există o dată când se pune punct. În contractul propus au fost trei puncte… care aceste puncte aveau repercusiuni şi asupra celorlalte probleme. Contractul era până la sfârşitul Campionatului European din 2024, cred la 24 iulie. Dar el se putea încheia şi la 24 iunie… Dacă ce? Apoi, dacă suntem la baraj, se poate încheia şi în primăvara aceea. Iar dacă nu suntem la baraj, atunci se termină în 23 septembrie sau octombrie. Asta dacă nu sunt dat afară înainte pentru că nu am îndeplinit obiectivul Liga Naţiunilor. Deci eu semnez până când? Eu credeam că EURO 2024 rămâne obiectiv principal şi nu-l încurcăm cu unul secundar care putea să mă pună pe mine într-o situaţie deosebit de dificilă. De aceea spun că eu nu am văzut până acum un contract fără o dată de terminare fixă“, a explicat Boloni.

„În Liga Naţiunilor poţi fi primul, al doilea, al treilea sau al patrulea. Azi naţionala României are potenţialul să fie prima în grupă, dar poate la fel de bine să nu reuşească. Iar contractul spunea că dacă nu reuşeam în Liga Naţiunilor puteam fi demis. Iar eu nu am putut să accept“, a adăugat acesta.

„Eu doream să ajungem la o înţelegere“

Fostul selecţioner al României a menţionat că zilele în care a negociat cu conducerea FRF au fost cele mai tensionate şi dificile din viaţa sa.

„În viaţa mea nu am avut zile aşa de tensionate, aşa de greu de suportat ca aceste două săptămâni (n.r. – în care a negociat cu FRF). Eu doream să ajungem la o înţelegere, dar tot timpul ne împiedicam de acest obiectiv intermediar. Pentru că ei aveau 3 şanse din 4 să mă înlocuiască. Iar asta dăuna imaginii mele şi nu doream treaba asta. Prin negocieri am ajuns să schimbăm ca obiectivul intermediar să fie locurile 1-2… dar eu voiam ştergerea acestui obiectiv. Eu voiam să mă folosesc de această competiţie pentru a pregăti naţionala pentru preliminariile EURO 2024“, a mai spus Boloni.

Citește și: Edward Iordănescu este noul selecţioner al naţionalei României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS