30.1 C
Craiova
joi, 26 mai, 2022
Știri de ultima orăSportFotbalArsene Wenger pariază pe Kylian Mbappe: „Este noul Pele!“

Arsene Wenger pariază pe Kylian Mbappe: „Este noul Pele!“

Directorul pentru dezvoltarea fotbalului din cadrul FIFA, Arsene Wenger, îl compară pe noul star al fotbalului francez, Kylian Mbappe, cu Edson Arantes do Nascimento „Pele“, legendarul număr 10 al selecţionatei Braziliei.

„Încă de la început am spus că Mbappe este noul Pele. S-a râs de mine. Sunt un admirator al acestui tânăr jucător care are talent, inteligenţă şi maturitate. Dacă nu va fi frânat de accidentări, atunci va câştiga Balonul de Aur, este evident“, a declarat Wenger într-un interviu acordat publicaţiei Paris-Match, citate de Agerpres.

Susține în continuare organizarea unui Mondial la 2 ani

În ciuda numeroaselor critici, Arsene Wenger continuă să-şi apere ideea organizării Cupei Mondiale la fiecare doi ani.

„Suntem obişnuiţi să spunem că prea mult fotbal ucide fotbalul. Este greşit. Ceea ce dăunează fotbalului sunt în primul rând deplasările repetate, decalajele orare cu care se confruntă jucătorii internaţionali. Pe un ciclu de patru ani, de exemplu, Lionel Messi parcurge 350.000 de kilometri, în timp ce englezul Harry Kane parcurge doar 30.000. Este nedrept. Prin urmare, este de datoria noastră să raţionalizăm programul. Nu eu voi decide. Ceea ce vreau, în schimb, este să reduc numărul de meciuri pentru cluburi. Să grupăm datele şi să acordăm actorilor o perioadă de odihnă înainte de a ataca meciurile internaţionale, cu scopul de avea o Cupă Mondială un sezon din două“, a explicat francezul.

„Africa este o mină de aur“

Întrebat dacă naţiunile „minore“ din fotbal se află la originea acestei solicitări, Wenger a recunoscut acest lucru.

„Evident. De ce să împiedicăm aceste ţări să se poată dezvolta? Atunci când eram copil, Franţa era considerată o naţiune ‘minoră’ în materie de fotbal. Apoi a devenit majoră, datorită politicii sale privind centrele de formare. Alte ţări se pot inspira din exemplul său, inclusiv în Africa. Africa este o mină de aur“, a subliniat actualul director al FIFA.

„În toată existenţa mea am căutat emoţiile extreme“

Fostul antrenor al echipei engleze Arsenal Londra nu ştie dacă va mai reveni la conducerea tehnică a unui club, însă nu exclude această posibilitate.

„La prima vedere, aş spune că nu… Mă tem puţin, însă, de nebunia mea. Ea face parte din mine. Nu am dorit niciodată să am o viaţă plată. În toată existenţa mea am căutat emoţiile extreme. Îmi voi încheia contractul cu FIFA la sfârşitul anului, iar apoi vom vedea. Cert este că nu ştiu să-mi cultiv grădina“, a precizat reputatul tehnician.

Citește și: Ladislau Boloni, după eşecul negocierilor cu FRF: „M-am izbit de probleme ilogice“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Plan pentru securitatea aprovizionării cu gaze în România

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, planul de...

ȘTIRI GdS