16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBenzema nu va fi exclus din naţionala Franţei în cazul unei condamnări

Benzema nu va fi exclus din naţionala Franţei în cazul unei condamnări

Atacantul Karim Benzema nu va fi exclus din naţionala Franţei în cazul unei eventuale condamnări în afacerea Sextape. Afirmaţia i-a aparţinut preşedintelui Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet, într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, citat de Agerpres.

„Selecţionerul rămâne întotdeauna responsabilul cu selecţia, iar Benzema nu va fi exclus în cazul unei eventuale sancţiuni judiciare. Chiar dacă va primi o condamnare la închisoare cu suspendare, îi va rămâne posibilitatea să facă apel. Aşadar, convocarea lui, sau nu, în lunile următoare, nu va fi legată de această sentinţă“, a declarat Le Graet.

Parchetul din Paris a cerut 10 luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 75.000 de euro pentru jucătorul lui Real Madrid în afacerea Sextape. Ancheta l-a vizat pe fostul său coleg coleg Mathieu Valbuena.

Scandalul a izbucnit în vara lui 2015. Mai multe persoane au încercat să obţină bani de la Valbuena, pe care l-au ameninţat cu difuzarea unei înregistrări video. În discuţie intră nişte scene intime, în care apare şi actualul mijlocaş al lui Olympiakos Pireu. Benzema este acuzat că i-ar fi ajutat pe şantajişti. El l-ar fi îndemnat pe Valbuena să le plătească suma solicitată, pentru ca acesta să evite posibila difuzare a înregistrării video respective.

Verdictul în acest caz va fi pronunţat pe 24 noiembrie.

Citeşte şi: România / Ianis Hagi, tricolorul lunii octombrie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS