11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga Naţiunilor / Sergio Busquets, desemnat cel mai bun jucător al turneului final

Liga Naţiunilor / Sergio Busquets, desemnat cel mai bun jucător al turneului final

Sergio Busquets, căpitanul selecţionatei de fotbal a Spaniei, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final al Ligii Naţiunilor, informează Agerpres. Recunoaşterea a venit duminică, în ziua în care a egalat numărul de selecţii deţinut de Andres Iniesta, 131 de meciuri. Busquets a devenit totodată al patrulea fotbalist cu cele mai multe meciuri din istoria naţionalei Spaniei. La 33 de ani, Busquets l-ar putea egala luna viitoare şi pe Xavi Hernandez, dacă va disputa cele două meciuri din calificările pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar.

UEFA a ales un jucător de la vicecampioana Ligii Naţiunilor şi i-a acordat trofeul lui Busquets. Căpitanul spaniol a fost reperul jocului echipei antrenate de Luis Enrique, în semifinala cu Italia şi finala cu Franţa.

Karim Benzema a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei competiţiei, în care selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, a învins Spania cu scorul de 2-1, duminică seara, pe Stadionul „San Siro“ din Milano.

„Les Bleus“ s-au impus prin golurile marcate de Karim Benzema (’66) şi Kylian Mbappe (’80), după ce Spania a deschis scorul prin Mikel Oyarzabal (’64).

Prima ediţie a Ligii Naţiunilor a fost câştigată de Portugalia, în 2019.

Citeşte şi: Liga Naţiunilor / Franţa a câştigat a doua ediţie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS