5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Ce performanţă! CSO Filiaşi a eliminat-o pe UTA şi joacă în optimi!

Cupa României / Ce performanţă! CSO Filiaşi a eliminat-o pe UTA şi joacă în optimi!

Divizionara C CSO Filiaşi a reuşit să scrie un nou capitol în istoria clubului şi a oraşului, reuşind calificarea în optimile de finală ale Cupei României. Echipa antrenată de Mario Găman s-a impus cu 1-0, pe stadionul „Orăşenesc“, în 16-imile competiţiei, în faţa formaţiei UTA Arad, ocupanta locului 4 în Liga 1!

A fost un joc în care doljenii şi-au cunoscut nivelul şi au compensat prin muncă, au asudat cum poate nu au mai făcut-o niciodată. Au acceptat dominarea şi posesia oaspeţilor, dar s-au apărat exact, cu ardoare şi au încercat să scoată maximum de la fiecare fază ofensivă pe care şi-au creat-o. Şi răsplata a fost pe măsură!

Vîlcică i-a „executat“ pe arădeni

Doljenii au expediat primul şut pe spaţiul porţii în minutul 12, prin Fotescu. Tot acesta a fost la un pas de a deschide scorul, după o incursiune pe dreapta a lui Rogoveanu, dar şutul său de la 12 metri a fost blocat (’27). A urmat o lovitură de cap pe lângă poartă a lui Calu, după o centrare venită dintr-o lovitură liberă de pe stânga (’31).

Filieşenii au deschis scorul în minutul 38, prin Viorel Vîlcică, cu un şut din 10 metri, sub bară, după o fază confuză, ce l-a avut în prim plan pe Ionuţ Zamfir.

La cabine s-a intrat cu CSO Filiaşi în avantaj, în timp ce în dreptul echipei UTA nu a putut fi notată nicio ocazie clară de gol! Arădenii s-au putut consola doar cu posesia bună.

Nici la reluare CSO Filiaşi nu a lăsat garda jos. S-a apărat cu dârzenie, spre disperarea oaspeţilor, care au atacat haotic, şi a fost tăioasă pe contraatac. După un final de mare luptă, CSO Filiaşi a auzit şi fluierul final, astfel că întreaga echipă a încins hora bucuriei la mijlocul terenului, în aplauzele suporterilor.

Vezi caseta tehnică!

CSO Filiaşi: Dragoş Constantinescu – Robert Dănescu (’67, Alex Armăşelu), Ionuţ Tătaru, Eduard Dina, Cosmin Calu – Viorel Vîlcică, Marius Duriţă, Alin Pencea (’84, Robert Bubuioc) – Ionuţ Zamfir, Alex Fotescu, Daniel Rogoveanu. Antrenor: Mario Găman.

UTA: Dragoş Balauru – Marius Tomozei (’46, Desley Ubbink), Florin Ilie, Vinko Medimorec, Evghenii Shliakov (’78, Rolandas Baravykas) – Modestas Vorobjovas (’55, Ioan Hora), Juan Passaglia – Liviu Antal, Sorin Bustea, Marcel Mercioiu (’46, David Miculescu) – Filip Dangubic (’24, Roger). Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonaşe galbene: Pencea ’35, Fotescu ’70, Armăşelu ’74, Duriţă ’86, Constantinescu ’87 / Roger ’42, Fl. Ilie ’90, Baravykas ’90+4.

Au arbitrat: Robert Avram; Doru Zamfir, Ştefan Dumitrache; Mihai Motan.

Observatori: Daniel Miodrag Mihai (FRF), Cristina Babadac (CCA).

Mario Găman: „Îmi felicit băieţii“

Antrenorul formaţiei CSO Filiaşi, Mario Găman, a exultat după reuşita din Cupă.

„Îmi felicit băieţii pentru ceea ce au reuşit astăzi. De aceea este frumos fotbalul. Cupa este locul unde poţi arăta că eşti o echipă pozitivă, să demonstrezi, să te ridici la nivelul adversarului. Din fericire, băieţii mei au făcut astăzi un joc foarte bun, din toate punctele de vedere. S-au ridicat la nivelul de pregătire al echipei adverse, una foarte bună, şi mă bucur că am făcut atâta lume fericită. Pentru noi va fi un plus orice se întâmplă de acum înainte. Ce am realizat astăzi, pentru acest oraş, este ceva nemaipomenit. Noi vrem să jucăm fotbal, să arătăm lumii că la Filiaşi se lucrează şi se construieşte o echipă bună. O să vedem cu cine vom pica în optimi şi sperăm să nu ne facem de râs, să ieşim cu capul sus“, a declarat Mario Găman.

De partea cealaltă, tehnicianul arădenilor, Laszlo Balint, a fost foc şi pară şi a anunţat măsuri drastice:

„Felicit echipa gazdă, a meritat această calificare, spre ruşinea noastră. E greu să găsesc alt cuvânt pentru prestaţia de azi. Eu sunt principalul responsabil pentru acest rezultat şi pentru modul în care a arătat echipa. Dar cu siguranţă şi jucătorii sunt responsabili în faţa mea şi a clubului. Lucrurile nu vor rămâne aşa, vor fi jucători pe care nu-i veţi mai vedea în rândul echipei noastre. Prestaţia majorităţii a fost jenantă“.

Citeşte şi: Cupa României / Ovidiu Burcă: „Am felicitat băieţii la final. În mare parte sunt mulţumit“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS