14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Reghecampf şi Nistor promit revirimentul la meciul cu CFR Cluj (VIDEO)

Cupa României / Reghecampf şi Nistor promit revirimentul la meciul cu CFR Cluj (VIDEO)

-

Universitatea Craiova o întâlneşte joi, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe CFR Cluj. Acest joc contează pentru 16-imile Cupei României. Oltenii nu concep să rateze calificarea şi astfel să irosească şansa reabilitării în faţa suporterilor, dezamăgiţi după înfrângerea de luni, din Gruia.

Reghecampf: „Trebuie să ne sacrificăm, să facem totul ca să câştigăm meciul“

Antrenorul Ştiinţei, Laurenţiu Reghecampf, se aşteaptă la un joc dificil, dar speră însă ca şedinţa avută după meciul din Liga 1 să aibă un efect pozitiv asupra alb-albaştrilor şi la finalul jocului să se bucure de o calificare în optimi.

„E puţin cam dificil, după ultima partidă jucată la Cluj. Jucăm mâine în Cupă şi sper ca băieţii noştri să aibă o altă atitudine, pentru că jucăm acasă, jucăm un meci decisiv pentru a merge mai departe în Cupa României. Am discutat după ultima partidă şi sper ca ei să fi înţeles ce le-am transmis. Sper ca mâine seară echipa să aibă o atitudine mult mai bună şi să reuşim să ne calificăm mai departe. Este un obiectiv pentru noi câştigarea Cupei României. Ne dorim foarte mult şi pentru acest lucru trebuie să ne sacrificăm, să facem totul pentru ca mâine seară să câştigăm meciul. Nu este vorba despre nicio revanşă. Este un simplu meci de Cupă, important, pe care trebuie să-l tratăm cu seriozitate şi sunt sigur că aşa vor face jucătorii care vor intra“, a declarat „Reghe“.

VEZI VIDEO!

„Principalul obiectiv este câştigarea campionatului. În momentul de faţă noi nu arătăm şi nu suntem în partea din faţă a clasamentului, dar despre acest lucru am discutat cu băieţii. Le-am spus că vrem să câştigăm campionatul şi orice trofeu este pus pe masă. Mâine seară jucăm în Cupa României, o competiţie foarte dificilă, aparte faţă de ce se întâmplă în programul nostru de zi cu zi. Este un singur meci, unde trebuie să te concentrezi, să dai importanţă foarte mare la tot ceea ce se întâmplă în 90 de minute, plus prelungiri şi plus loviturile de la 11 metri, dacă se ajunge acolo. Asta ca să poţi să te califici şi să poţi să câştigi un asemenea trofeu.

Îmi doresc foarte mult ca echipa să facă un meci bun! Suntem obligaţi să facem acest lucru pentru fanii noştri, pentru noi, pentru club, pentru că ultima noastră apariţie în campionat nu a fost aşa cum ne-am fi dorit. Nu ne-am ridicat la nivelul şi ceea ce ar trebui să arate jucătorii nostri la fiecare partidă. Deocamdată nu am găsit o explicaţie pentru fluctuaţiile din joc. Suntem vinovaţi cu toţii, nu numai jucătorii. Suntem împreună la victorii şi suntem împreună şi la înfrângeri. Trebuie să analizăm, să căutăm răspunsul corect şi nu să căutăm vinovaţi. Trebuie să ne gândim ce trebuie să facem ca lucrurile să meargă mult mai bine“, a completat Reghecampf.

„Dan Petrescu are luxul de a avea 3 echipe!“

Laurenţiu Reghecampf a respins vehement ideea că ardelenii vin în Bănie cu echipa a doua.

„Dan Petrescu are luxul de a avea 3 echipe! Bravo lor că îşi permit un lot atât de numeros, cu jucători atât de bine plătiţi! Să fiţi siguri că mâine seară va alinia o echipă competitivă pe teren. Şi ei îşi doresc foarte mult să meargă mai departe! Nu mă interesează cu ce echipă vor juca, pentru că CFR este echipa campioană, este clubul cu foarte mulţi jucători de valoare, deci noi vom alinia jucătorii cei mai în formă. Cu siguranţă va fi un meci dificil indiferent de componenţa lotului şi a echipei pe care Dan o va băga în teren. Cu siguranţă el le va cere acelaşi lucru. Este echipa campioană, echipa care trebuie să se respecte. Vă daţi seama că nu vor veni la Craiova la un meci de Cupă să nu îşi apere culorile, să nu încerce să se califice“, a punctat antrenorul oltenilor.

„Să faceţi analiza echipei când va începe meciul. O să vedeţi că nu vorbim despre echipa a doua a CFR-ului. Vor fi jucători care nu au jucat cu noi din diferite motive, dar sunt fotbalişti care au câteva sute de meciuri în Liga 1 şi în campionatele din străinătate. Stilul lor de joc nu se va schimba. Cred că vor face un joc agresiv, aşa cum au jucat şi acasă, dar la limita fair-play-ului. Cu siguranţă vom avea un meci foarte greu“, a precizat „Reghe“.

Le-a sărit în ajutor jucătorilor ieşiţi din formă

„Reghe“ a explicat situaţia lui Alex Mateiu şi Mihai Bălaşa, jucători ce au sărit din schemă pentru acest joc:

„Da, Mateiu şi Bălaşa au fost excluşi din lot pentru meciul cu CFR, din motive pe care le-am transmis jucătorilor şi ştiu ce au de făcut pe viitor. Dar nu sunt excluşi din lotul echipei noastre. Au fost excluşi doar pentru meciul care urmează în Cupă!“.

Mai mult, antrenorul le-a luat partea lui Vlădoiu şi Screciu, care în ultimele partide au avut prestaţii slabe:

„Eu cred că Screciu este un jucător foarte important pentru echipa noastră. Într-adevăr, el a gafat la Cluj, dar i se poate întâmpla oricărui jucător. Nu este normal să primim goluri din faze fixe! Dar în acelaşi timp trebuie să susţinem jucătorii cu care noi credem că vom reuşi să construim o echipă competitivă pentru a câştiga un campionat. Cu siguranţă vor fi anumite schimbări, dar nu din cauza faptului că Screciu a greşit sau Vlădoiu nu a jucat la ce vă aşteptaţi dumneavoastră şi eu. Cred că este un accident dacă ne gândim la meciul cu Sepsi (…)

Cred că puteam termina meciul din Gruia la egalitate şi atunci puteam avea o altă discuţie acum. Dar nu vă ascundeam faptul că nu este ceea ce îmi doresc să văd la echipa noastră, pentru că le ştiu valoarea, le ştiu nivelul. Ştiu că pot face mult mai mult! Nu am să schimb niciodată jucători pentru faptul că a jucat un meci mai slab, având în vedere că în etapa trecută a făcut un meci foarte bun. Aceste fluctuaţii nu trebuie să le mai avem, dacă ne dorim să fim o echipă campioană, care conduce şi îşi impune ritmul. Lucrurile acestea se vor clarifica, sunt sigur de asta, prin antrenamente şi schimbarea mentalităţii. Eu nu pot vedea totul negativ după un meci cu CFR“.

Nistor: „Îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm“

Reprezentantul jucătorilor la conferinţa de presă de astăzi a fost Dan Nistor. Mijlocaşul a subliniat dorinţa alb-albaştrilor de a câştiga disputa din Cupă cu CFR.

„Este un meci foarte greu şi îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm. Cupa este un obiectiv important pentru noi, pentru că şi anul trecut am câştigat acest trofeu şi nu trebuie să-l neglijăm. Sunt conştient de importanţa partidei, la fel şi colegii mei! Cred că şedinţa pe care am avut-o cu Mister, după meciul trecut, a fost benefică pentru toţi. Am înţeles fiecare la ce ne-am înhămat şi ce trebuie să facem mâine pentru a ne califica mai departe.

Trebuie să fim un pic mai concentraţi în faţa porţii. Şi la meciul trecut, chiar dacă am făcut un joc bun, am avut 4 ocazii clare de gol şi dacă fructificam măcar una sau două dintre ele… Sperăm ca pe viitor, începând de mâine seară, să marcăm mai repede, pentru că ne creăm destule ocazii. Trebuie să jucăm foarte bine şi să mergem mai departe“, a spus Nistor.

Acesta a explicat şi de ce este considerat de mulţi suporteri „campionul“ paselor greşite, dar şi momentele în care el şi colegii săi pasează la fundaşi:

„E normal să greşesc din pase. Numai dacă nu încerci, nu ai cum să greşeşti. Aşa, joc în lateral şi înapoi până poimâine, nu greşesc nicio pasă… Dar mai încerci să spargi linia adversă, să faci… Noi vrem să avem tot timpul posesia şi de aceea mai pasăm şi înapoi“.

Citeşte şi: Robert Lewandowski a primit „Gheata de Aur“: „Sunt foarte mândru!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce program are RAT Craiova de Sărbătorile Pascale

R.A.T. SRL Craiova aduce la cunoştinţa călătorilor programul de...

ȘTIRI GdS