13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalRobert Lewandowski a primit „Gheata de Aur“: „Sunt foarte mândru!“

Robert Lewandowski a primit „Gheata de Aur“: „Sunt foarte mândru!“

Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a primit marţi seară trofeul „Gheata de Aur“. Ceremonia în care polonezul a fost recompensat pentru performanţa realizată sezonul trecut a avut loc la muzeul clubului din Munchen, informează Agerpres.

Lewandowski a marcat în ediţia 2020-2021 a Bundesligii 41 de goluri. El l-a depăşit pe Gerd Mueller, care a reuşit 40 de goluri cu aproape 50 de ani în urmă.
„Sunt foarte mândru pentru acest trofeu obţinut. Întotdeauna trebuie să crezi în înalta performanţă, indiferent de unde ai veni“, a spus polonezul.

Preşedintele Ligii germane de fotbal, Christian Seifert, a declarat că recordul este unul „pentru eternitate“. El l-a numit pe Lewandowski „unul dintre cei mai buni jucători din istoria Bundesligii, care a jucat în elita fotbalului mondial pentru mulţi ani“.

Câştigător al trofeului de şase ori, Lionel Messi a fost al doilea, cu 30 de goluri pentru FC Barcelona. A urmat Cristiano Ronaldo, care a avut 29 goluri marcate pentru Juventus Torino.

Lewandowski îi succede lui Ciro Immobile (Lazio) care în sezonul 2019-2020 a izbutit 36 goluri pentru echipa sa.

Citeşte şi: Cupa României / Adrian Mutu: „Am avut o atitudine corectă“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS