19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCraioveanul Baiaram a pus bazele victoriei României cu Portugalia la U20

Craioveanul Baiaram a pus bazele victoriei României cu Portugalia la U20

Primul meci din istoria naționalei U20 a României a fost un succes, iar jucătorul Științei, Ștefan Baiaram, a intrat direct în istorie! Acesta a marcat primul gol al selecționatei conduse de Bogdan Lobonț și a contribuit decisiv la victoria tricolorilor în fața Portugaliei, scor 2-1.

Românii au fost luați tare din start de portughezi, care au deschis scorul după mai puțin de 5 minute, prin Agostinho, și meciul părea să fie un „fiasco” pentru România U20, mai ales dacă avem în vedere valoarea adversarilor. În minutul 40, Portugalia a nimerit bara prin același Agostinho, însă echipa antrenată de Lobonț a egalat la ultima fază a primei reprize, prin Baiaram.

În partea secundă, România a avut mai mult curaj în atac și a ratat o ocazie mare în minutul 57, iar în minutul 68 a primit penalty. Mustacă l-a transformat și a făcut 2-1. În ultimul minut, oamenii lui Lobonț au mai avut o șansă mare, dar România U20 – Portugalia U20 s-a terminat 2-1.

România U20: Borbei – Grosu, Bîrzu, Giafer, Buta – Ghindovean, Grameni, Pănoiu – Mustacă, Andronache, Baiaram. Selecționer: Lobonț.
Rezerve: Sava, Hindrich, Sima, Ilie, Corbu, Bani, Szondi, Rotar, Cristea, Mărginean, Duțu.

Portugalia U20: Tavares – Esteves, Amaro, Fernandes, Rodrigues – Daniel – Sousa, Guedes, Carvalho, Couto – Agostinho. Selecționer: Emilio Peixe.
Rezerve: Oliveira, Cruz, Mathys Jean-Marie, Quizera, Rego, Sa, Ribeiro, Rodrigues.

„Mă bucur că fac parte din generația aceasta“

Ştefan Baiaram s-a declarat încântat de golul înscris şi, în special, de faptul că s-a înfiinţat selecţionata U20.

„Mă bucur că am reușit să câștigăm! Am început mai timorați, dar în repriza a doua ne-a zis Mister să avem mai mult curaj. Mă bucur că mi-am ajutat echipa, nu că am înscris eu. Mă bucur că fac parte din generația aceasta foarte bună. Dar, la fel de mult mă bucur că s-a înființat U20 și avem ocazia să ne arătăm calitățile.

Îmi doresc să joc cât mai mult la echipa de club, să devin om de bază, apoi, dacă mă ajută Dumnezeu, să ajung la naționala mare”, a declarat Ștefan Baiaram

Următorul meci al naţionalei U20 va fi pe 6 septembrie, cu Anglia.

Citeşte şi: Bratu debutează ca selecţioner la U21 într-un meci amical

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS