11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCopa America / Argentina a lăsat Brazilia cu buza umflată. Messi, la primul său trofeu cu „pumele“

Copa America / Argentina a lăsat Brazilia cu buza umflată. Messi, la primul său trofeu cu „pumele“

-

Selecţionata Argentinei s-a impus duminică dimineaţă, scor 1-0, pe stadionul „Maracana“ din Rio de Janeiro, în finala susţinută cu Brazilia şi a câştigat ediţia 47 a Copei America. Unicul gol al meciului a fost marcat de Angel di Maria, cu un lob peste portarul Ederson, după un assist al lui Rodrigo De Paul (’22).

Acesta este primul succes într-un turneu major obţinut de naţionala „albiceleste“ după o aşteptare de 28 de ani. Precedentul trofeu a fost obţinut tot la Copa America, la ediţia din 1993.

Argentina a ajuns totodată la 20 de meciuri în care nu a cunoscut înfrângerea. „Pumele“ i-au provocat Braziliei, deţinătoarea trofeului, primul eşec după 13 partide.

Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a anunţat înaintea finalei că argentinianul Lionel Messi şi brazilianul Neymar au fost desemnaţi cei mai buni jucători de la Copa America 2021.

Cifre impresionante pentru Lionel Messi

Foto: flashscore.ro

Starul Lionel Messi a cucerit astfel primul său trofeu cu selecţionata Argentinei. Acesta a ocupat primul loc în clasamentul golgheterilor turneului, cu 4 reuşite, la egalitate cu columbianul Luis Diaz. Căpitanul Argentinei este lider şi în privinţa numărului de pase decisive (5).

Cu ocazia acestui campionat sud-american, Lionel Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur, a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri disputate pentru selecţionata Argentinei (150). L-a depăşit pe Javier Mascherano, fostul său coechipier de la FC Barcelona (147).

Messi a urcat totodată pe prima poziţie a clasamentului fotbaliştilor cu cele mai multe partide disputate la Copa America (34). El este la egalitate cu portarul chilian Sergio Livinstone. Argentinianul a înscris în total 13 goluri în participările sa la această competiţiile, golgheterii absoluţi fiind compatriotul său Noberto Mendez şi brazilianul Zizinho, ambii cu câte 17 goluri.

VEZI REZUMATUL VIDEO!

Argentina: Emanuel Martínez – Gonzalo Montiel, Cristian Romero (’79, German Pezzella), Nicolas Otamendi, Marcos Acuna – Angel Di Maria (’79, Exequiel Palacios), Rodrigo De Paul, Leandro Paredes (’54, Guido Rodriguez), Giovani Lo Celso (’63, Nicolas Tagliafico) – Lionel Messi, Lautaro Martínez (’79, Nicolas Gonzalez). Selecţioner: Lionel Scaloni.

Brazili: Ederson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi (’76, Emerson) – Casemiro, Fred (’45, Roberto Firmino), Lucas Paqueta (’76, Gabigol) – Richarlison, Neymar, Everton Cebolinha (’63, Vinicius Junior). Selecţioner: Tite.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS