24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLille, noua campioană în Franţa! PSG, detronată de o formaţie foarte tânără

Lille, noua campioană în Franţa! PSG, detronată de o formaţie foarte tânără

Lille OSC a cucerit al patrulea titlu de campioană a Franţei din istoria sa, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Angers, duminică seară, în ultima etapă a sezonului.

Golurile marcate de Jonathan David (9) şi Burak Yilmaz (45+1 din penalty) i-au oferit lui Lille victoria necesară pentru a intra în posesia titlului în Ligue 1. Golul de onoare al gazdelor a fost reuşit de Angelo Fulgini (90+2).

Gruparea pregătită de Christope Galtier a devansat-o cu un punct în clasamentul final pe fosta campioană, Paris Saint-Germain, învingătoare la rândul ei, cu 2-0 pe terenul formaţiei Brest.

Din 2018 încoace, PSG a câștigat titlul în fiecare sezon al Ligue 1, până în acest an. Lille a mai cucerit titlul în Ligue 1 în 1946, 1954 și 2011. Este remarcabilă revenirea lui Lille în fruntea Ligue 1 în condițiile în care clubul a terminat sezonul 2017/2018 pe locul 17, la un punct de barajul pentru menținerea în campionat.

Galtier, la primul titlu în Ligue 1

Antrenorul Christophe Galtier (54 de ani) se află la primul titlu cucerit în Ligue 1. De-a lungul carierei, tehnicianul născut la Marsilia a mai reușit să obțină Cupa Ligii Franței, cu Saint-Etienne, în 2013. Galtier o antrenează pe Lille din decembrie 2017 și contractul îi expiră la finalul acestui sezon. De remarcat faptul că lotul lui Lille valorează 297 milioane de euro, iar lotul lui PSG valorează 828 milioane de euro.

Galtier se poate lăuda cu cea mai bună defensivă din acest sezon, cu 23 de goluri încasate în 38 de etape. Din punct de vedere al atacului, Lille a înscris 64 de goluri, mai puține decât PSG (86), Lyon (81) sau AS Monaco (76).

Burak Ylmaz, golgheter la 35 de ani

La 35 de ani, Burak Yilmaz termină sezonul din postura de golgheter al lui Lille. Vârful turc a fost transferat de Lille liber de contract, în toamna trecută, după despărțirea de Beșiktaș. În acest sezon, Burak Yilmaz a reușit să înscrie 16 goluri pentru Lille, în 28 de etape de campionat. Doar Wissam Ben Yedder, Memphis Depay și Kylian Mbappe au marcat mai multe goluri decât el în acest sezon.

Aproape de Yilmaz se află colegul său din atac, Jonathan David, care a înscris de 13 ori în actualul sezon. Cei doi s-au înțeles de minune în acest sezon, lucru pe care David l-a și recunoscut: „În fiecare zi învăț ceva nou de la Burak Yilmaz”.

Petrecere pe străzile din Lille

Momente impresionante au fost aseară, la Lille! Mii de fani au sărbătorit pe străzi succesul istoric al echipei lor favorite. Performanţa este cu atât mai impresionantă cu cât Lille are şi o echipă foarte tânără. Cinci dintre jucătorii de bază, care au bifat cel puţin 20 de prezenţe pe parcursul campionatului, au mai puţin de 22 de ani.

Citeşte şi: O mare alb-albastră a sărbătorit la Universitate. Vezi video cu bucuria „leilor“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS