11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalOuzounidis: „Ne-am obişnuit ca majoritatea echipelor să joace defensiv cu noi“

Ouzounidis: „Ne-am obişnuit ca majoritatea echipelor să joace defensiv cu noi“

-

Universitatea Craiova ne-a demonstrat la Mediaş că ştie să câştige şi fără emoţii. Pentru Ştiinţa urmează un alt joc dificil, de data aceasta pe stadionul „Ion Oblemenco”. Alb-albaştrii întâlnesc marţi, de la ora 19.00, pe UTA Arad, aceasta fiind partida care deschide runda 28.

Marinos Ouzounidis: „Trebuie să fim serioşi şi să ne impunem”

Antrenorul formaţiei din Bănie, Marinos Ouzounidis, se aşteaptă la o confruntare dificilă, dar nu concepe decât victoria.

„UTA nu este singura echipă care doar se organizează foarte bine în apărare. Este şi o echipă foarte periculoasă pe contraatac, pentru că are jucători de viteză, care ştiu să speculeze spaţiile mari. Asta înseamnă că noi trebuie să fim foarte concentraţi, disciplinaţi şi pregătiţi pentru acest meci. Acest tip de echipe se concentrează şi se motivează altfel când întâlnesc echipele de top (aluzie la evoluţiile bune făcute de UTA cu CFR Cluj şi FCSB – n.r.). Sunt mult mai disciplinate în teren şi dau tot ce au mai bun. Este normal ca echipele să adopte împotriva noastră un joc mai defensiv, dar ne-am obişnuit să jucăm astfel. Trebuie să fim serioşi şi să ne impunem. Venim după o victorie, dar dacă nu tratăm meciul cum trebuie vom face o mare greşeală. Trebuie să dăm totul pe teren, pentru că este ultimul meci înainte de întreruperea campionatului. Cele 3 puncte, dacă le-am obţine, ne-ar ajuta să ne pregătim cu calm”, a declarat Marinos Ouzounidis, într-o conferinţă de presă.

„Nu mă plâng de jucătorii mei”

Marinos Ouzounidis nu ia în calcul, cel puţin pentru moment, să modifice sistemul de joc şi să mizeze pe doi atacanţi „împinşi”, pentru a desface mai uşor apărarea arădenilor. Tehnicianul Ştiinţei nu este de acord nici cu zicala românească „echipa câştigătoare nu se schimbă”.

„În acest moment nu vreau să ne schimbăm stilul de joc. Trebuie să-l învăţăm pe cel pe care-l folosim acum. În timpul meciului vom vedea… Niciun meci nu seamănă cu altul. Nu putem să gândim aşa. Fiecare echipă îşi adaptează stilul de joc în funcţie de jucătorii pe care îi are. Antrenorii cunosc slăbiciunile şi calităţile jucătorilor lor şi atunci este normal ca fiecare să-şi adapteze stilul în funcţie de ce are mai bun”, a afirmat strategul grec.

Întrebat când îl putem vedea pe Juan Camara evoluând mai mult, Marinos Ouzounidis nu a dorit să ofere un „verdict”. Cât despre eficienţa alb-albaştrilor în noul sistem de joc, Marinos Ouzounidis a spus că nu se aşteaptă ca rezultatele să apară imediat.

„Nu vreau să vorbesc despre un anumit jucător. Când va fi pregătit, va juca. Nu mă plâng de jucătorii mei. Uneori îşi crează multe ocazii de gol, alteori nu, dar de fiecare dată când intră în teren dau tot ce au mai bun. Au fost ceva probleme în treimea adversă, dar asta se poate întâmpla. Şi nu este o consecinţă a schimbării sistemului de joc. Pe de altă parte, nu este uşor să schimbi ceva din mers şi totul să meargă excelent peste noapte”, a punctat Marinos Ouzounidis.

Liga 1, etapa 27:

Vineri, 12 martie: Gaz Metan Mediaș – Universitatea Craiova 0-2.
Sâmbătă, 13 martie: Academica Clinceni – FC Voluntari 0-1, AFC Hermannstadt – FC Viitorul 0-0, UTA Arad – FCSB 0-1.
Duminică, 14 martie: Chindia Târgoviște – Astra Giurgiu 0-1, CFR Cluj – Poli Iași 4-0.
Luni, 15 martie – ora 17.30: FC Botoșani – Sepsi Sf. Gheorghe, ora 20.30: Dinamo – FC Argeş.

Clasament:

Etapa a 28-a:

Marţi, 16 martie – ora 19.00: Universitatea Craiova – UTA Arad.
Miercuri, 17 martie – ora 17.30: Viitorul – Chindia.
Joi, 18 martie – ora 17.00: Astra – Botoşani.
Vineri, 19 martie – ora 17.30: FC Voluntari – FC Hermannstadt, ora 20.30: FCSB – CFR Cluj.
Sâmbătă, 20 martie – ora 19.15: FC Argeş – Clinceni, ora 21.30: Poli Iaşi – Dinamo.

Citeşte şi: „Leii“ Vlădoiu şi Cîmpanu merg la Campionatul European! Vezi lotul României!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS