13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCupa României / Marinos Ouzounidis mizează pe victoria Ştiinţei la Botoşani

Cupa României / Marinos Ouzounidis mizează pe victoria Ştiinţei la Botoşani

-

Noul antrenorul al vicecampioanei României, Universitatea Craiova, grecul Marinos Ouzounidis, se pregăteşte de debutul pe banca tehnică a Ştiinţei. Acesta se va produce joi, 11 februarie, de la ora 20.30, când gruparea din Bănie va lupta în Moldova, împotriva formaţiei FC Botoşani. Disputa contează pentru faza optimilor de finală ale Cupei României.

Apreciază echipa Botoşaniului şi este îngrijorat de starea terenului

Marinos Ouzounidis a afirmat astăzi că se aşteaptă la o partidă foarte dificilă la Botoşani. Temerile sale sunt legate de forma bună arătată de moldoveni în meciul cu CFR Cluj, dar şi starea proastă a suprafeţei de joc.

„Mă aştept la un meci greu şi nu doar din pricina faptului că întâlnim o echipă foarte bună, dar şi la ce am văzut ieri seară, mai exact starea terenului nu a fost deloc bună. Sper să fie mai bun la ora meciului, dar trebuie să fim mai buni şi pe acest teren. Să ştiţi că o echipă de calitate, cum este a noastră, are nevoie de un gazon bun. Trebuie să ne adaptăm. Altfel, îmi place formaţia din Botoşani, îmi place stilul lor. Joacă foarte bine din punct de vedere ofensiv, nu renunţă niciodată, încearcă să combine şi sunt bătăioşi. Din aceste puncte de vedere mă aştept să avem un joc foarte-foarte dificil. Dacă mergem acolo cu gândul preconceput că suntem mai buni, nu o să avem nicio şansă. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun, să luptăm pentru fiecare minge, apoi o să vedem rezultatul“, a spus tehnicianul elen.

Foto: Alex Vîrtosu

Acesta a dorit să-i tempereze pe cei care se gândesc deja la trofeul competiţiei: „Este foarte important în momentul acesta să ne concentrăm asupra jocurilor viitoare, pentru că, în general, avem tendinţa să ne gândim la final. Ca să câştigi ceva, trebuie să te impui în primul rând în prima partidă. Dacă ne impunem la Botoşani puteam să ne gândim şi la următorul joc din Cupă. Dar pentru asta trebuie să luptăm cum ştim noi mai bine şi să câştigăm joi“.

Se consultă cu Dragoş Bon în alcătuirea primului unsprezece

Întrebat dacă se va baza pe sfaturile vechiului staff în alcătuirea primului unsprezece în acest prim joc, grecul a spus că va pleca urechea la Dragoş Bon.

„Sigur că mă voi consulta cu Dragoş Bon. Am vorbit deja cu ei (staff-ul vechi) şi m-au ajutat. Ei cunosc mult mai bine jucătorii şi antrenorii adversarei şi colaborăm. Nu vom face mari schimbări în echipă faţă de meciul cu Dinamo. Avem o mică problemă medicală cu Dan Nistor. Îl supără glezna după meciul cu Dinamo, dar nu vor fi schimbări. O să gândim meciul din punct de vedere tactic diferit. Dar nu vă voi spune acum în ce fel şi nu o voi face nici în viitor“, a spus Marinos Ouzounidis.

Acesta este de acord şi cu regula Under 21: „Am văzut această regulă cu jucători Under 21. Este bine că se mizează pe jucătorii tineri. Nu este bine că se apelează la schimbarea lor după doar câteva minute de la startul jocului. De ce au pus această regulă? Pentru că se doreşte ca ei să joace! Eu cred că în România sunt tineri foarte talentaţi şi trebuie să-i ajutăm. Poate că unii antrenori nu au alte soluţii şi apelează la înlocuirea lor. Mie îmi place această regulă! Până la urmă este şi o afacere. Dacă introduci jucătorii tineri şi ei cresc frumos, devin tot mai buni, este un lucru bun pentru ei şi pentru club, dar şi pentru echipa naţională“.

Marinos Ouzounidis: „Nu mai avem timp să facem transferuri“

Marinos Ouzoudinis a vorbit şi despre campania de transferuri încheiată aseară, concretizată doar cu revenirea lui Matteo Fedele. El a punctat că nu crede că vor mai apărea jucători noi şi s-a declarat mulţumit de lotul avut şi de condiţiile de pregătire.

„Nu mai avem timp să facem transferuri, pentru că perioada de mercato s-a încheiat. Dar oricum stăm bine. Acum este important să recuperăm jucătorii accidentaţi. Avem atacanţi foarte buni, îl aşteptăm şi pe Koljic să revină. În plus, în acest moment este şi foarte dificil să găseşti fotbalişti care să te ajute imediat. Avem un grup bun şi vom implementa câte ceva în fiecare zi şi este important ca băieţii să înţeleagă ceea ce le cer“, a spus antrenorul elen.

„Am găsit aici exact ce mă aşteptam: o organizare foarte bună, jucători foarte buni, caractere frumoase. Împreună sper să ne putem îndeplini obiectivele. Sunt mulţumit şi de condiţiile de lucru pe care le avem“, a rezumat tehnicianul grec primele impresii din Bănie.

Marinos Ouzounidis le ţine palma arbitrilor

În privinţa arbitrajului şi a lipsei sistemului VAR, Marinos Ouzounidis a afirmat că nu va duce războaie cu arbitrii chiar dacă vor apărea greşeli.

„Mă aştept să apară şi greşeli de arbitraj, pentru că toţi greşim. Nu-mi place să mă concentrez pe aceste lucruri. Dacă stai în timpul meciului să discuţi cu arbitrul şi să te plângi de deciziile lor rişti să-ţi pierzi concentrarea de la partidă şi să nu poţi să-ţi ajuţi băieţii. Sper să nu vorbesc despre arbitri şi arbitraj la sfârşitul meciurilor. Ei trebuie să-şi facă treaba cât mai bine. Antrenorii fac greşeli, fotbaliştii fac greşeli, de ce nu ar face şi ei? Până acum, în meciurile pe care le-am urmărit, arbitrajele au fost ok“, a punctat antrenorul Ştiinţei.

Citeşte şi: Cupa României / Programul meciurilor din faza optimilor de finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS