19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMarinos Ouzounidis ar fi alesul lui Rotaru pentru postul de antrenor al „U“ Craiova

Marinos Ouzounidis ar fi alesul lui Rotaru pentru postul de antrenor al „U“ Craiova

Antrenorul grec Marinos Ouzounidis pare să-l fi convins pe finanţatorul formaţiei Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, să preia gruparea din Bănie, în detrimentul spaniolului Paco Jemez. Conducătorul oltean l-ar fi ademenit pe tehnicianul elen cu un salariu de 15.000 de euro lunar, urmând să încaseze şi bonusuri de performanţă.

Ouzounidis (52 de ani) va ajunge la Craiova sâmbătă şi va urmări echipa în derbiul cu Dinamo. El ar urma să debuteze pe banca Ştiinţei marţi, în Cupa României, contra lui FC Botoşani.

Marinos Ouzounidis a fost fundaş central şi a jucat la Panathinaikos, Xanhi, APOEL Nicosia, Paniliakos şi Le Havre. Are 50 de selecţii şi 4 goluri în naţionala Greciei, fiind şi căpitan al Ethniki. Din această postură, a jucat şi contra României, într-un amical la Pireu, în 2000, câştigat cu 2-0 de eleni.

Cariera de antrenor a fost oscilantă

Marinos Ouzounidis şi-a început cariera de antrenor la Kappadokes Alexandoupolis, în liga a patra din Grecia. După ce a fost antrenor second la Skoda Xanthi, a preluat-o pe APOEL Nicosia, câştigând unicul său trofeu din carieră, titlul în Cipru, în 2007. A pregătit-o apoi pe AEL Larissa, formaţie cu care a obţinut calificarea în Europa League. Le-a mai antrenat pe Iraklis Salonic, Skoda Xanthi şi Platanias, cu rezultate modeste, indică Wikipedia.

Au urmat două mandate bune, cu Ergotelis Creta şi Panionios Atena. A fost numit „antrenorul sezonului” în Grecia, în 2016. În acel an, Marinos Ouzounidis a preluat-o pe Panathinaikos, preluând postul părăsit de italianul Andrea Stramaccioni.

De la Panatinaikos a trecut la o altă echipă importantă a Greciei, AEK Atena. Aceasta câştigase titlul, cu spaniolul Manolo Jimenez pe bancă. Ouzounidis a stat pe banca lui AEK Atena în meciurile din Liga Campionilor, acum două sezoane. A fost demis în februarie 2019, cu câteva luni înainte ca Universitatea Craiova să întâlnească formaţia elenă, în preliminariile Europa League.

În februarie 2020, Marinos Ouzounidis a revenit ca antrenor la APOEL Nicosia, dar a fost demis în octombrie anul trecut, după ce n-a reuşit calificarea în grupele unei competiţii europene.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS