14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBorussia Monchengladbach vrea să mute meciul cu City în Danemarca

Borussia Monchengladbach vrea să mute meciul cu City în Danemarca

Echipa germană Borussia Monchengladbach studiază alternativa de a muta în Danemarca partida cu Manchester City, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Asta în cazul în care formaţiei engleze i se va refuza intrarea în Germania, în cadrul măsurilor pentru combaterea răspândirii coronavirusului, informează agentţia EFE, ciată de Agerpres.

Monchengladbach a reacţionat astfel preventiv, după ce campioanei Angliei, FC Liverpool, i s-a refuzat intrarea pe teritoriul german în vederea meciului cu RB Leipzig, programat pe 16 februarie.

Gruparea din Bundesliga a contactat în acest sens clubul FC Midtjylland, pentru a evalua posibilitatea de a muta partida cu Manchester City pe terenul grupării daneze de primă ligă. Informaţia a fost confirmată de presa daneză, care citează surse din cadrul clubului FC Midtjylland.

În prezent nu se permite intrarea în Germania a persoanelor care provin din ţări în care există o înaltă răspândire a noilor tulpini ale coronavirusului, printre care se află şi Marea Britanie.

Există şansa să scape de măsurile autorităţilor

Situaţia Borussiei Monchengladbach este diferită, totuşi, de cea a lui RB Leipzig. Mai exact, meciul cu Manchester City este programat pe 24 februarie, în timp ce interdicţia impusă de autorităţile germane este valabilă în principiu până pe 17 februarie. Însă, dacă această interdicţie va fi prelungită, Monchengladbach se va confrunta cu o situaţie similară în care se află acum RB Leipzig, nevoită să dispute Liverpool pe teren neutru şi să suporte costurile suplimentare generate de această mutare.

O altă variantă ar fi ca meciul tur să se dispute în Anglia, cu speranţa că situaţia se va schimba până la partida retur, programată pe 10 martie. Pentru aceasta este nevoie, însă, de acordul celor de la Liverpool.

În orice caz, dacă cei de la Leipzig nu vor găsi o soluţie, UEFA ar putea acorda victoria la masa verde pentru Liverpool (0-3).

Citeşte şi: Bayern Munchen deschide etapa a 20-a din Germania

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS