12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLiga 1 | Supărare mare în Bănie după „U“ Craiova – FCSB 0-2

Liga 1 | Supărare mare în Bănie după „U“ Craiova – FCSB 0-2

-

Universitatea Craiova a pierdut de o manieră categorică, scor 0-2,  partida susținută vineri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața rivalei FCSB. Derbiul a contat pentru etapa a 14-a și a adus și schimbarea liderului, gruparea oaspete făcând rocadă cu formația din Bănie în clasament. Ambele goluri ale FCSB-ului au fost marcate de Dennis Man (’39, ’55).

Înfrângerea suferită a fost cu atât mai dureroasă cu cât jocul alb-albaștrilor din repriza secundă a fost lamentabil. Craiova nu a contat în atac deloc! Abia dacă a „legat“ trei pase consecutive și a fost înghesuită în propriul careu minute bune. Ocazii? Multe, dar la poarta lui Pigliacelli, care și-a răscumpărat greșeala de la prima reușită a lui Man. A apărat extraordinar în mai multe rânduri, salvându-și echipa de la primirea altor două-trei goluri.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin, Bancu – Nistor, Bic (’78, Screciu), Cicâldău (’78, Căpățână) – Ofosu (’70, Bărbuț), Mamut, Baiaram (’30, Ivan). Antrenor: Corneliu Papură.

FCSB: Vlad – Crețu, Cristea, Ov. Popescu, Panțâru (’46, Briceag) – Olaru, Simion (’64, Perianu), Moruțan – Man, Tănase (’82, Buziuc), Coman (’82, Oct. Popescu). Antrenor: Anton Petrea.

Cartonașe galebene: M. Constantin ’26, Pigliacelli ’79 / Coman ’50.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe.

Suporterii sunt revoltați

A fost meciul în urma căruia mulți suporteri Universității Craiova au început să se întrebe ce caută în echipă anumiți jucători. L-au contestat vehement pe Corneliu Papură, pentru gestionarea lucrurilor și pentru schimbările făcute mult prea târziu.

De furia suporterilor nu a scăpat nici conducerea, în frunte cu acționarul Mihai Rotaru. Pe acesta din urmă fanii l-au acuzat prin comentariile postate pe rețelele de socializare că s-a complăcut să țină lângă el doar oameni care îi cântă în strună. Iar aici majoritatea l-a indicat pe Corneliu Papură, acuzându-l de faptul că în curtea Științei au ajuns la echipă doar jucători de fotbal și nu fotbaliști care să fie capabili să câștige titlul.

Grupurile fanilor de pe Facebook sunt pline de ironii și nu e deloc greu de imaginat ce s-ar fi scandat din tribune dacă s-ar fi jucat cu spectatori acest meci. Și de data asta, ca și după înfrângerile cu Clinceni și Chindia, pandemia se dovedește a fi un scut bun pentru urechile celor care au pășit pe „Ion Oblemenco“ în alb și albastru.

Statistica nu e rea

Privind datele statistice oferite de Flashscore pentru acest meci putem spune că lucrurile nu au stat atât de rău pentru echipa trimisă de Corneliu Papură în teren împotriva formației FCSB. Din păcate, cifrele nu reflectă evoluția rușinoasă din repriza secundă!

Statistica meciului „U“ Craiova – FCSB:

Posesie: 52%-48%, ocazii de gol: 12-11, șuturi pe poartă: 6-7, șuturi pe lângă poartă: 6-4, lovituri libere: 22-16, cornere: 4-7, offsideruri: 0-6, aruncări de la margine: 27-20, intervenții portar: 5-6, atacuri: 121-111, atacuri periculoase: 68-79.

Prima repriză: posesie: 58%-42%, ocazii de gol: 6-3, șuturi pe poartă: 4-2, șuturi pe lângă poartă: 2-1, lovituri libere 13-9, cornere 2-2, offsideuri: 0-3, aruncări de la margine: 13-9, intervenții portar 1-4, atacuri: 56-57, atacuri periculoase: 26-28.

Repriza a doua: posesie: 50%-50%, ocazii de gol: 6-8, șuturi pe poartă: 2-5, șuturi pe lângă poartă: 4-3, lovituri libere: 9-7, cornere: 2-5, offsideuri: 0-3, aruncări de la margine 14-11, intervenții portar: 4-2, atacuri: 65-54, atacuri periculoase: 42-51.

Pentru Univrsitatea Craiova urmează un alt meci dificil și foarte important din toate punctele de vedere. Alb-albaștrii se deplasează la Cluj, pentru meciul cu CFR, disputa de pe „Dr. Constantin Rădulescu“ fiind programată marți, de la ora 21.00.

Citește și:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS