5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Gaz Metan, 3-1 final. Știința, victorie extrem de bună pe o vreme rea

„U“ Craiova – Gaz Metan, 3-1 final. Știința, victorie extrem de bună pe o vreme rea

Pe o vreme în ton cu luna decembrie, Universitatea Craiova a reușit să obțină o nouă victorie frumoasă în Liga 1. Elevii lui Papură au făcut un nou meci bun, în special din punct de vedere tactic, dar și ofensiv și astfel rămân, în continuare, în „coasta“ liderului FCSB. Știința a fost mai bună la toate capitolele în această seară și și-a impus jocul încă din primele minute, când a și înscris. Apoi, pe parcurs, jocul a decurs în favoarea oltenilor, iar la final tabela a indicat un 3-1 convingător pentru Universitatea Craiova.

Golurile formației alb-albastre au fost reușite de Cicâldău (2), Ofosu (38) și Bărbuț (58). Pentru oaspeți a punctat Cardoso (50).

GdS v-a ținut la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Final: „U“ Craiova – Gaz Metan 3-1.

min. 87: Cicâldău a avut o acțiune personală, încheiată cu un șut puternic, parat de portarul Mediașului.

min. 86: Căpățînă și Baiaram sunt ultimii care intră la Universitatea. Aceștia i-au înlocuit pe Nistor și Ofosu.

min. 84: Ninge din ce în ce mai rău la Craiova, iar centralul partidei a cerut o minge portocalie. Între timp, Butean a trimis un șut de la aproximativ 16 metri, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

min. 78: Bălașa a acuzat o accidentare, iar Papură l-a înlocuit imediat cu Paul Papp.

min. 71: După mai multe driblinguri succesive ale lui Bancu și Cicâldău, a venit și centrarea ultimului dintre ei pentru Bălașa, a cărei lovitură de cap s-a dus de puțin pe lângă poartă.

min. 69: Cardoso s-a accidentat, iar Paulo Costa s-a văzut nevoit să facă altă schimbare. Pe teren a apărut fostul jucător al Universității, Luis Nițu.

min 63. Dublă schimbare la oaspeți. Valente și Horșia au părăsit terenul, iar Sambu și Chamed au intrat.

min. 58: GOOOOOLLLL Universitatea Craiova!!! Ofosu este în zi de grație. Acesta a făcut o nouă cursă spectaculoasă pe partea stângă, a centrat decisiv în fața porții, de unde Bărbuț a finalizat. Știința se distanțează din nou!

min. 57: Prima schimbare la Universitatea. Alex Mateiu intră pe gazon în locul lui Vladimir Screciu.

min. 55: Ce șansă a avut Craiova!! Centrarea lui Cicâldău, din lovitură liberă, a fost deviată de Mamut, dar mingea s-a dus în bara din dreapta a lui Buzbuchi.

min. 50: Gol Gaz Metan! „Mitică“ Cardoso a făcut șah mat apărarea noastră și l-a învins și pe Pigliacelli. În total, „Mitică“ a driblat nu mai puțin de patru jucători. Se intensifică meciul!

Partida s-a reluat.

Foto: Alex Vîrtosu

Pauză: „U“ Craiova – Gaz Metan 2-0.

min. 38: GOOOOOOOLLLLL Universitatea Craiovaaaa!!!! Ofosu face o fază senzațională, îl driblează din preluare pe Youri și înscrie cu un șut superb, plasat.

min, 36: Ocazie bună pentru Gaz Metan, dar Ze Manuel nu a profitat de centrarea foarte bună primită și a trimis pe lângă poartă.

min. 26: Șutul lui Bărbuț de la marginea careului a fost prins fără probleme de portarul oaspeților.

Partida s-a mai echilibrat. Elevii lui Papură stau bine „la cutie“ pentru moment și nu riscă să lase spații în apărare, în timp ce medieșenii pasează între ei la mijlocul terenului.

min. 17: Gaz Metan a ieșit la joc, nevoită după ce a încasat un gol rapid. Deaconu nu a reușit să profite de o lovitură liberă, șutul său ducându-se pe lângă poarta oltenilor.

min. 10: Horșia a trimis un șut de la peste 20 de metri, mult peste poarta lui Pigliacelli.

min. 3: Mamut a trimis cu capul spre poarta adversă, după o centrare bună de la Bărbuț, Buzbuchi a respins in extremis, dar tușierul a arătat, între timp, o poziție de offside la atacantul Științei.

min.2: ÎNCEPUT PERFECT PENTRU UNIVERSITATEA!!! Știința deschide scorul la prima fază a întâlnirii. După o acțiune perfectă a lui Bărbuț, mingea trimisă de acesta a ajuns la Nicușor Bancu, care în primă fază a trimis în portar. Mingea i-a revenit, a pasat pentru Cicâldău, care nu i-a mai iertat pe oaspeți.

Partida a început!

„U“ Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Gaz Metan Mediaș. Meciul contează pentru etapa a 12-a din Liga 1, iar GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale meciului.

Băieții au ieșit la încălzire și se pregătesc de startul meciului!

Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu
Foto: Alex Vîrtosu

Echipele de start:

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa, Constantin, Bancu – Screciu, Nistor, Cicâldău – Bărbuț, Mamut, Ofosu. Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve: Marinescu – Vătăjelu, Papp, Mateiu, Căpățînă, Baiaram, Cîmpanu, V. Constantin, Tudorie.

Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, De Sousa, Larie, Velisar – Alceus, Deaconu, Jo Santos, Horșia – Ricardo Oliveira, Da Silva Oliveira. Antrenor: Paulo Costa.
Rezerve: Popa – Cardoso, Baco, Romeo, Loembet, Nițu, Chamed, Sambu, Costea.

Partida va fi arbitrată de Horațiu Mircea Fesnic (Cluj). Acesta va fi ajutat de asistenţii Alexandru Cerei (Cluj) şi Ciprian Florin Danșa (Baia Mare). Al patrulea oficial a fost numit Sorin Costreie (Buftea).

Date statistice:

Oltenii au pierdut ultimele două meciuri disputate în campionat pe teren propriu (0-1 cu Academica, 0-1 cu Chindia), acestea fiind şi singurele din precedentele 10 jucate acasă în care nu au înscris. De partea cealaltă, medieşenii vin după două succese la rând afară, 2-1 cu CFR Cluj şi 3-1 cu UTA Arad.

– Universitatea Craiova este echipa cu cea mai bună apărare din campionat, doar cinci goluri încasate.

– La finalul rundei precedente, Gaz Metan era echipa cu cele mai multe goluri marcate în urma unor şuturi expediate din afara careului mare – 6.

Universitatea şi Gaz Metan s-au mai întâlnit de 12 ori în principala competiţie internă, de șapte ori au câştigat craiovenii, de două ori s-au impus sibienii, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

– Un singur punct au scos medieşenii din postura de vizitatori în șase deplasări pe terenul alb-albaştrilor (14 martie 2015, „U“ Craiova – Gaz Metan 1-1), în trei dintre aceste jocuri nereuşind să marcheze.

– Primul meci a avut loc pe 15 august 2014, Gaz Metan – Universitatea Craiova 1-0, gol înscris de Figliomeni.

– Doar o partidă s-a terminat fără gol, pe 10 decembrie 2017, joc disputat pe terenul oaspeților de acum.

– Cea mai recentă confruntare directă: 3 iulie 2020, Gaz Metan – Universitatea Craiova 1-2, marcatori Roberto Romeo, respectiv Valentin Mihăilă şi Alexandru Cicâldău.

Liga 1, etapa 12:

Vineri, 4 decembrie: FC Voluntari – Academica Clinceni 3-3, FC Argeş – Dinamo 0-1.
Sâmbătă, 5 decembrie: Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani 2-2, FCSB – UTA Arad 3-0.
Duminică, 6 decembrie: FC Viitorul – AFC Hermannstadt a fost amânat, Poli Iași – CFR Cluj 0-2.
Luni, 7 decembrie – ora 16.45: Astra Giurgiu – Chindia Târgoviște, ora 19.00: Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș.

Clasament:
1.FCSB 30 puncte (golaveraj 34-12)
2.„U“ Craiova 25 (14-5)
3.CFR Cluj 24 (14-6)
4.Sepsi 20 (17-12)
5.Clinceni 20 (14-9)
6.UTA 17 (12-14)
7.Viitorul 16 (17-15)
8.Voluntari 14 (17-19)
9.Chindia 14 (7-9)
10.Mediaş 13 (17-17)
11.Botoşani 13 (17-19)
12.Dinamo 12 (13-14)
13.Hermannstadt 11 (11-16)
14.Iaşi 10 (12-31)
15.Argeş 9 (10-19)
16.Astra 8 (11-20)

Citește și: „U“ Craiova – Mediaș | CCA a desemnat brigada de arbitri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS