20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalViitorul - „U“ Craiova 1-4 | Koljic, Bancu și Ivan au propulsat-o pe Știința pe primul loc

Viitorul – „U“ Craiova 1-4 | Koljic, Bancu și Ivan au propulsat-o pe Știința pe primul loc

Universitatea Craiova a arătat o altă față după pauza competițională. Elevii lui Cristiano Bergodi s-au impus categoric, scor 4-1, luni seară, în fața echipei FC Viitorul, la Ovidiu – Constanța. Aceasta a fost partida care a „închis“ etapa 3 din Liga 1 şi în urma căreia Știința a devenit lider, având maximum de puncte.

Din nefericire, gruparea din Bănie l-a pierdut, accidentat, pe Alex Cicâldău în prima repriză. Decarul oltenilor a fost comoționat de imprudentul Artean. Alex și-a revenit după câteva minute, dar staff-ul medical a decis ca decarul „leilor“ să fie protejat şi l-a înlocuit.

Alb-albaştrii au deschis scorul prin Elvir Koljic, care a profitat de o greșeală a lui Ciobanu și a marcat cu un șut din interiorul careului mare (’18).

Dobrogenii au restabilit egalitatea prin Mățan, care i-a dat o pasă excelentă lui Luckassen, iar acesta a trimis pe lângă Pigliacelli (’45+2).

Certaţi la pauză, „leii“ au revenit în avantaj tot graţie lui Elvir Koljic. „Dragonul“ a făcut dubla după ce a executat în forță o lovitură liberă de la 17 metri (’50).

Universitatea şi-a mărit avantajul prin Nicușor Bancu (’66). Căpitanul a pus latul de la 6 metri la o centrare a lui Vlădoiu, de pe dreapta.

Rezultatul final l-a stabilit Andrei Ivan, care a marcat cu un şut de la 12 metri lateral dreapta, deviat de un fundaş (’74).

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci pe teren propriu, cu FC Voluntari. Confruntarea va avea loc sâmbătă, de la ora 21.30.

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, Dussaut (’74, Casap) – Ciobanu (’46, C. Matei), Artean, G. Iancu – Chiţu (’63, Ganea), Luckassen (’78, Castaneda), Măţan. Antrenor: Ruben de la Barrera.

„U“ Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (’81, Vătăjelu), Bălaşa, Constantin, Bancu – Nistor (’81, Screciu), Bic, Cicâldău (‘9, Mateiu) – Ivan, Koljic (’74, Bărbuţ), Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Cartonaşe galbene: Ciobanu ’37, Dussaut ’49, Matei ’61, Măţan ’83 / Bic ’30.

Cartonaş roşu: Artean ‘5.

A arbitrat: Andrei Florin Chivulete.

Statistica meciului:

flashscore.ro

Final: FC Viitorul – Universitatea Craiova 1-4.

min. 90+2: Mățan a șutat periculos, dar pe lângă poartă de la 20 de metri.

min. 90+1: Mihăilă a șutat în blocaj, de la 14 metri.

min. 89: Mihăilă a încercat o foarfecă de la 14 metri, la o centrare a lui Bărbuț.

min. 84: Screciu a reluat cu capul puțin pe lângă poartă o centrare a lui Mihăilă venită din corner.

min. 80: dublă schimbare la Craiova: Screciu și Vătăjelu îi înlocuiesc pe Nistor și Vlădoiu.

min. 78: schimbare la Viitorul: Castaneda a intrat în locul lui Luckassen.

min. 74, 1-4: goooolll Craiova: Andrei Ivan a spart gheața, marcând cu un șut superb de la 12 metri lateral dreapta, ce s-a dus la colțul opus.

min. 73: schimbare și la Viitorul: Casap a intrat în locul lui Dussaut.

min. 73: schimbare la Universitatea: a ieșit Koljic și a intrat Bărbuț

min. 66, 1-3: goooolll Craiova: Vlădoiu a centrat perfect de pe dreapta pentru Bancu, iar căpitanul Științei a pus latul de la 6 metri.

min. 62: schimbare la Viitorul: a ieșit Chițu și a intrat Ganea.

min. 60: Cosmin Matei a fost avertizat cu galben.

min. 56: Mateiu a luptat și a câștigat o minge în marginea careului, care a ajuns la Nistor, dar acesta nu a reușit să profite.

min. 50, 1-2: gooolllll Craiova: Elvir Koljic a făcut dubla după ce a executat în forță o lovitură liberă de la 17 metri.

min. 49: Dussaut a primit galben pentru un fault asupra lui Ivan.

A început repriza a doua.

Schimbare la FC Viitorul: Ciobanu i-a lăsat locul lui Cosmin Matei.

„Alex Cicâldău s-a întors la stadion și se află în afara oricărui pericol“, anunță oficialii clubului din Bănie.

Universitatea Craiova a făcut o primă repriză bună, a dominat ostilitățile din teren și și-a creat multe ocazii de gol. A și reușit unul, prin „dragonul“ Koljic, care a ajuns la 3 reușite. A și încasat un gol prostesc, din neatenție, într-un moment în care lucrurile păreau sub control și toată lumea aștepta pauza. Din nefericire, în acest prim mitan Știința l-a pierdut, accidentat, pe Alex Cicâldău, comoționat de imprudentul Artean. Alex și-a revenit după câteva minute confuze, dar staff-ul medical a decis ca decarul „leilor“ să fie protejat.

Statistica primei reprize:

statistica: flashscore.ro

Pauză: FC Viitorul – Universitatea Craiova 1-1.

min. 42, 1-1: gol Viitorul – Mățan i-a dat o pasă excelentă lui Luckassen, iar acesta a trimis pe lângă Pigliacelli.

min. 45: de la margine s-au arătat 4 minute suplimentare.

min. 41: Vlădoiu a centrat de pe dreapta pentru Ivan, dar lovitura acestuia de cap a fost imprecisă.

min. 40: Bancu i-a pasat excelent lui Koljic la 12 metri, dar acesta a reluat slab, iar Cojocaru a prins de lângă bară.

min. 38: Koljic l-a încercat pe Cojocaru cu un șut de la 15 metri, portarul a reținut fără probleme.

min. 36: Ciobanu a fost avertizat cu galben, după un fault asupra lui Vlădoiu.

min. 34: Dussaut l-a depășit ușor pe Ivan și a centrat în careu, dar Pigliacelli a ieșit bine și a reținut balonul.

min. 30: Bic a primit galben pentru un cot aplicat lui Mățan.

min. 29: Luckassen a reluat pe lângă poartă, de la 6 metri, o pasă primită de la Dussaut, care l-a depășit în viteză pe Vlădoiu.

min. 27: Elvir Koljic a șutat puțin pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri.

min. 23: Craiova domină centrul terenului. Dan Nistor a fost la un pas de gol, după o combinație cu Elvir Koljic.

min. 18, 0-1: gooollll Universitatea: Elvir Koljic a profitat de o greșeală a lui Ciobanu și a marcat cu un șut din interiorul careului mare.

min. 16: ocazie mare pentru Știința: Ivan i-a pasat excelent cu călcâiul lui Mihăilă în banda dreaptă, acesta a scăpat singur spre poartă, dar încercarea sa de lob a fost slabă și a fost blocată de Cojocaru.

min. 11: Nistor a șutat de la distanță, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

min. 9: schimbare la Universitatea: Cicâldău a fost înlocuit cu Mateiu.

min. 8: cele două formații se tatonează.

min. 4: Cicâldău își revine cu greu, iar arbitrul Chivulete i-a acordat cartonașul roșu lui Artean.

min. 2: jocul este oprit după ce Alex Cicâldău a fost faultat de Artean. Decarul Științei este comoționat.

Partida a început.

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 21.00, la Ovidiu – Constanţa, pe FC Viitorul. Aceasta este partida care „închide“ etapa a 3-a din Liga 1 şi va fi transmisă în format live text de gds.ro/sport.

Formațiile de start:

FC Viitorul: Valentin Cojocaru – Radu Boboc, Sebastian Mladen, Virgil Ghiță, Damien Dussaut – Virgil Ciobanu, Andrei Artean, Gabriel Iancu – Aurelian Chițu, Kevin Luckassen, Alexandru Mățan. Antrenor: Ruben de la Barrera.

Rezerve: Cătălin Cabuz – Alin Dobrosavlevici, Alex Georgescu, Roberto Casap, Cosmin Matei, Ștefan Bodișteanu, Jose Casteneda Macho, George Ganea, Alexi Pitu.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli – Ștefan Vlădoiu, Mihai Bălașa, Marius Constantin, Nicușor Bancu – Dan Nistor, Ovidiu Bic, Alex Cicâldău – Andrei Ivan, Elvir Koljic, Valentin Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve: Laurențiu Popescu – Ionuț Mitran, Stephane Acka, Bogdan Vătăjelu, Paul Papp, Vladimir Screciu, Cristi Bărbuț, Alex Mateiu.

Confruntarea de pe malul Mării Negre îl va avea central pe Andrei Florin Chivulete (Bucureşti). Cele două linii vor fi asigurate de Marius Nicoară (Severin) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti), în timp ce „rezervă“ va fi Marian Barbu (Făgăraş).

Cele două formaţii se află la poli opuşi în clasament. Viitorul, preluată în această vară de spaniolul Ruben de la Barrera, a înregistrat o remiză şi o înfrângere (1-1 cu UTA, acasă, 0-3 FCSB, deplasare). Din acest motiv ocupă un surprinzător loc 15.

La rândul său, Ştiinţa are un parcurs perfect din punct de vedere al rezultatelor. A câştigat la Sf. Gheorghe, 1-0 cu Sepsi, şi acasă cu Astra, scor 2-0, dar evoluţiile nu au prea fost de aplaudat. Alb-albaştrii ocupă locul locul 6 înainatea confruntării din Dobrogea.

Viitorul şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 18 ori în Liga 1. De șase ori au câştigat dobrogenii, de șapte ori s-au impus „leii“, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 8 august 2014: Universitatea – Viitorul 2-2 (dublă Curelea, respectiv dublă Mitrea).

Cea mai mare diferenţă de scor: 28 noiembrie 2015, Viitorul – Universitatea Craiova 4-0.

Întâiul succes din contul oltenilor în Liga 1: 28 august 2016, Universitatea Craiova – Viitorul 2-1.

Cele mai multe goluri: 28 aprilie 2018, Universitatea Craiova – Viitorul 3-3.

În cea mai recentă întâlnire directă, din 9 februarie 2020, Viitorul a pierdut acasă în faţa Universităţii Craiova, scor 1-2. Golurile au fost înscrise de Gabriel Iancu, respectiv Luis Niţu şi Valentin Mihăilă.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS