17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMirel Rădoi şi tricolorii atacă Liga Naţiunilor cu optimism

Mirel Rădoi şi tricolorii atacă Liga Naţiunilor cu optimism

Echipa naţională a României întâlneşte vineri, de la ora 21.45 (Pro TV), pe Arena Naţională, selecţionata Irlandei de Nord. Apoi, luni, de la ora 21.45, la Klagenfurt, va juca împotriva reprezentativei Austriei. Acestea sunt primele partide din noua ediţie a Ligii Naţiunilor şi primele jocuri oficiale pentru Mirel Rădoi în calitate de selecţioner.

„Sunt emoţii, dar sunt pozitive. Nu am vreun talisman, nu sunt un tip superstiţios, sunt doar dornic să câştigăm“, a declarat Mirel Rădoi.

Olteanul a apelat la următorii jucători pentru această dublă: Ciprian Tătărușanu, Florin Niță, David Lazar (portari) – Ionuț Nedelcearu, Vlad Chiricheș, Alin Toșca, Dragoș Grigore, Andrei Burcă, Sergiu Hanca, Nicușor Bancu, Florin Ștefan (fundași) – Alexandru Crețu, Dan Nistor, Alexandru Maxim, Nicolae Stanciu, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi, Ciprian Deac (mijlocaşi) – Gabriel Iancu, Florinel Coman, Denis Alibec, George Pușcaș, Sergiu Buș (atacanți).

„Îmi place să am controlul jocului şi nu neapărat din punct de vedere tactic, cât din punct de vedere ofensiv. Îmi plac jucătorii de atac, de creaţie. Îmi place să stau cât mai mult în jumătatea de teren a adversarului şi acesta este motivul pentru care am chemat atât de mulţi jucători ofensivi. Nu este un test pentru aceşti jucători convocaţi. Avem un plan de meci, nu am venit aici să inventăm jucători, pentru că vrem să creăm ceva. Vrem o calificare la Campionatul European, iar pentru noi, pentru România, viitorul apropiat este cel mai important.

Cred că Austria este cea mai bună echipă. Asta a reieşit din analiza noastră, după ce am studiat adversarele atât video, cât şi statistic. Austria are un joc complet, unde organizarea ofensivă şi cea defensivă sunt în echilibru. Cu Irlanda de Nord va trebui să venim cu ceva nou, pentru că ne cunoaştem (el şi selecţionrul adversarei – n.r.). Băieţii noştri trebuie să înţeleagă exact ce ne dorim de la ei, pentru că sunt câteva lucruri noi legat de sistemul de joc, de ceea ce noi vizăm în plan ofensiv şi defensiv“, a declarat Mirel Rădoi.

Tătăruşanu: Trebuie să avem şase puncte după primele două meciuri

Portarul echipei naţionale a României, Ciprian Tătăruşanu, vrea maximum de puncte cu Irlanda de Nord şi Austria.

„Nu am fi în grafic cu 4 puncte. Consider că trebuie să avem 6 puncte după primele două meciuri, cu Irlanda de Nord şi Austria. Şi în niciun caz nu prefer meciurile fără spectatori… Este dezolant fără spectatori. E urât să joci aşa, cu tribunele goale. Chiar dacă eu, ca portar, mă aud mai bine fără spectatori, fundaşii sunt deja învăţaţi cu indicaţile mele atunci când sunt mulţi fani pe stadion“, a spus portarul.

Tătăruşanu consideră că este bine că meciul cu Islanda, din semifinalele play-off-ului Campionatului European, a fost programat după partidele din Liga Naţiunilor.

„E bine că jucăm barajul cu Islanda după ce jucăm două meciuri oficiale pentru că avem un nou antrenor. El vine cu o idee nouă şi este mai bine că avem aceste meciuri înainte. Nu contează adversarii din aceste partide, important este ca noi, cei de la naţională, să avem meciuri în picioare împreună. Eu cu Mirel Rădoi nu am apucat să joc la Steaua. Dar la un meci al echipei naţionale am stat în cameră“, a menţionat portarul în vârstă de 34 de ani.

Ciprian Tătăruşanu a explicat că preferă să aibă trei fundaşi în faţa sa în timpul partidelor: „Pentru mine este mai OK cu trei fundaşi în faţa mea, pentru că nu e aşa de aglomerat careul. Iar atunci când ai trei fundaşi înseamnă că eşti o echipă care atacă mai mult. Şi, aşa cum se spune, cea mai bună apărare este atacul“.

Meciul României cu Irlandei de Nord va fi arbitrat de o brigadă din Franţa, compusă din centralul Francois Letexier, asistenţii Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni şi rezerva Amaury Delerue.

Citeşte şi: România U21 / Tricolorii şi-au ales numerele. Vezi cu cât va juca Vali Mihăilă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS