10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAu schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a umilit-o pe Barcelona

Au schimbat rolurile. Bayern a jucat tiki-taka și a umilit-o pe Barcelona

Bayern Munchen se poate spune că este în acest moment cea mai frumoasă și mai productivă echipă din Liga Campionilor. Campioana Germaniei nu i-a acordat nici cea mai mică șansă Barcelonei, în duelul din sferturile celei mai importante competiții europene intercluburi. După ce a înscris de șapte ori în poarta lui Chelsea, în optimi, Bayern i-a dat nu mai puțin de opt goluri și lui Barcelona și astfel s-a calificat en fanfare în penultimul act al competiției. A fost 8-2 pentru trupa lui Hansi Flick, care a intrat în istoria Ligii Campionilor.

Meciul de pe „Estadio da Luz” avea toate premisele să prezinte un fotbal deschis, având în vedere forța ofensivă a celor două formații. Bayern a bifat, după acest succes, cea de-a 19-a victorie consecutivă în toate competițiile, un lucru foarte greu de egalat la un asemenea nivel. De partea cealaltă, chiar dacă au pierdut titlul în LaLiga, „catalanii” au avut cele mai multe goluri marcate, 86. Mai mult de atât, moralul era unul bun, având în vedere că în optimi au făcut un meci foarte bun cu Napoli (3-1).

Patru într-o repriză, un nou record negativ pentru Barcelona

Bayern Munchen se pare că doboară record după record, indiferent de competiție. Până la meciul de la Lisabona, Barcelona nu primise niciodată în istorie patru goluri într-o singură repriză. A făcut-o Bayern, o echipă care își demonstrează de la meci la meci supremația.

Prima repriză a fost una care a „uns pe suflet” orice miscrobist, orice om care urmărește și iubește acest fenomen. În minutul 7 scorul era deja 1-1, după ce Muller (4) și „nefericitul” Alaba (7) au înscris, fiecare în câte o poartă. Din acel moment a existat o singură echipă pe teren, care a demonstrat o forță ofensivă de invidiat, iar aceea a fost Bayern Munchen. Perisic (22), Gnabry (28) și din nou Muller (31) au dus scorul al un incredibil 4-1 după doar 31 de minute.

În partea a doua a meciului, jocul nu s-a schimbat, ci a rămas la un nivel ridicat. Suarez a readus mici speranțe în tabăra spaniolilor în minutul 57, după ce l-a învins pe Neuer cu un șut pe jos, dar acest lucru mai mult i-a înfuriat pe „bavarezi”. La doar șase minute distanță a ieșit la rampă Alphonso Davies, care a driblat tot ce i-a ieșit în cale în jumătatea Barcelonei și i-a centrat decisiv lui Kimmich pentru 5-2.

De menționat că, până în acest duel, Barcelona nu a primit niciodată în istoria sa cinci goluri într-un meci de Ligă… un alt record doborât de nemți.

Gol după gol, Barcelona „dezmembrată”

Meciul nu s-a oprit aici pentru că…Robert Lewandowski nu înscrisese. Polonezul s-a înscris și el pe lista marcatorilor, iar Barcelona era knock-out în minutul 82. A intrat și Coutinho pentru Bayern și, așa cum a decurs acest meci, nu putea să nu înscrie și el până la final. Și nu a făcut-o doar o dată, ci de două ori, în minutele 85 și 89. A fost un neverosimil 8-2 pentru marea forță Bayern Munchen, care pornește cu un moral uriaș înaintea semifinalei.

Piesa lipsă de astăzi din tabăra Barcelonei a fost Messi, care nu s-a evidențiat cu nimic. Campioana Germaniei și-a făcut temele și a știut ce trebuie să facă pentru a-l stopa pe starul argentinian.

În semifinalele Ligii Campionilor, Bayern Munchen se va duela cu învingătoarea duelului dintre Manchester City și Lyon. Ultimul meci din sferturi se va disputa sâmbătă seară, de la ora 22.00.

Citește și: Universitatea Craiova – Viktoria Plzen 0-2, în primul amical din Austria

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS