11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova - FCSB 2-1 | Ți-am spus, Vlăduț. A fost vai de poarta ta!

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Ți-am spus, Vlăduț. A fost vai de poarta ta!

Victorie uriașă pentru Universitatea Craiova! Știința a reușit să o răpună pe FCSB, cu 2-1, în partida susținută duminică seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, și astfel a mai făcut un pas important spre îndeplinirea marelui vis: titlul de campioană. A fost un joc dificil, cu o echipă incomodă, ambițioasă și bine pregătită, care a pasat mult. La rândul său, trupa lui Cristiano Bergodi a jucat în primul rând cu inima, s-a apărat atent și și-a creat câteva ocazii bune, însă Vlad a scăpat de gol în câteva rânduri miraculos.

Mihăilă l-a obligat pe Bîrsan să arate punctul cu var

Prima repriză a început, firesc, cu o tatonare. După două șuturi prinse fără probleme de Pigliacelli, la o pasă în adâncime, Vali Mihăilă i-a luat fața lui Ovidiu Popescu și acesta l-a agățat în careu. Marcel Bîrsan a avut câteva momente de gândire, s-a uitat către asistentul Ciprian Danșa și apoi a indicat punctul cu var.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Cicâldău, care a transformat cu precizie și fără emoții (’24, 1-0).

După marcarea golului, oltenii au presat în continuare, dar cei care au marcat au fost oaspeții. Egalitatea a restabilit-o Lucian Cristea, care a reluat de la câțiva metri o centrare venită din stânga (’37, 1-1). Assistul a fost al lui Florinel Coman, care a profitat de marcajul larg al lui Ștefan Vlădoiu. Și pentru că am amintit de Vlădoiu, acesta a fost foarte preocupat să-și etaleze tatuajele de pe gamba dreaptă, fiind singurul jucător de pe teren cu jambierele lăsate jos.

Koljic și Pigliacelli le-au făcut zile fripte FCSB-iștilor

Știința a reintrat în avantaj tot în urma unui penalti, dictat după o intrare a portarului Vlad asupra lui Elvir Koljic. Oficialii olteni au cerut eliminarea portarului advers, însă arbitrul Bîrsan i-a acordat doar cartonașul galben.

Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Dan Nistor de această dată (’55, 2-1). După gol, Nistor a mers și i-a salutat pe conducătorii olteni, care exultau undeva în dreapta oficialei.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (’84, Vătăjelu), Cosic, Acka, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuț (’73, Baiaram), Koljic, Mihăilă (’89, Gustavo). Antrenor: Cristiano Bergodi.

FCSB: Vlad – Crețu, Panțâru (’86, Pantea), Miron, Cristea – Moruțan (’73, Vînă), O. Popescu, Coman – Man, Ad. Petre (’46, C. Dumitru), Tănase. Antrenor: Bogdan Vintilă.

Cartonașe galbene: Dan Nistor ’90+1 / Panțîru ’31, Vlad ’53, Man ’88, Pantea ’90+4.

Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Ciprian Danșa, Mihai Marica; Andrei Antonie.

Observatori: Alexandru Deaconu, Mircea Călin.

Statistica jocului:

Statistica: flashscore.ro

Pentru Universitatea Craiova urmează o deplasare în Moldova, pentru un joc cu FC Botoşani. Întâlnirea este programată duminică, 19 iulie, de la ora 21.00.

Liga 1, play-off, etapa 7:

Vineri, 10 iulie: FC Botoșani – Astra Giurgiu 0-0.
Duminică, 12 iulie: Universitatea Craiova – FCSB 2-1.
Luni, 13 iulie – ora 20.30: CFR Cluj – Gaz Metan -Mediaș.

Clasament:
1.Craiova 41 puncte (golaveraj 14-11)
2.CFR Cluj 37 (9-6)
3.Astra 30 (8-8)
4.Botoșani 29 (6-8)
5.FCSB 28 (12-12)
6.Mediaș 25 (4-8)

Citește și: „U” Craiova – FCSB 2-1 final / Se simte „mirosul” de titlu în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS