5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U” Craiova - FCSB 2-1 final / Se simte „mirosul” de titlu în Bănie

„U” Craiova – FCSB 2-1 final / Se simte „mirosul” de titlu în Bănie

Universitatea Craiova a obținut o victorie uriașă în această seară. Trupa lui Bergodi a trecut de FCSB cu scorul de 2-1 și astfel se distanțează la patru puncte de CFR Cluj, principala contracandidată la titlu. Meciul a fost unul tensionat, în care alb-albaștrii au jucat prudent și au încercat să înscrie atât cât le trebuia.

Golurile Științei au fost reușite de Cicâldău 24 – penalti) și Nistor (53 – penalti). Pentru FCSB a punctat Cristea în minutul 37.

În urma acesti rezultat, Craiova face din nou un avans de patru puncte față de CFR, acumulând 41 de puncte. FCSB rămâne pe locul al 5-lea, cu 28 de puncte și riscă să piardă locul de cupe europene dacă nu câștigă Cupa României.

FINAL: „U” Craiova – FCSB 2-1.

De la margine s-au arătat patru minute de prelungire.

min. 88: Fotbal mai puțin, schimbări mai multe. Gustavo intră pe teren în locul lui Mihăilă.

min. 86: Pantea intră la FCSB. Este schimbat Panțîru.

min. 84: Vătăjelu îl înlocuiește pe Vlădoiu la Craiova.

FCSB presează din ce în ce mai tare căutând golul egalizator. Se pare că mai mulți jucători ai ambelor echipe acuză dureri musculare pe final de joc.

min. 81: Paradă senzațională a lui Pigliacelli. Portarul Științei a scos incredibil un șut din centrul careului mic și păstrează tabela intactă.

min. 72: Moruțan este schimbat cu Vînă la FCSB.

min. 72: Prima înlocuire și la Craiova. Baiaram intră în locul lui Bărbuț.

min. 65: Craiova s-a retras după a doua reușită, iar FCSB a început să pună presiune.

min. 60: Șansă mare de gol pentru Mihăilă. Acesta trimite cu capul spre poarta lui FCSB, dar portarul Vlad reușește să pareze în doi timpi.

min. 53: GOOOOOOOL Universitatea Craiova!! Dan Nistor execută la rândul său perfect lovitura de pedeapsă, iar alb-albaștrii sunt din nou în avantaj.

min. 52: AL DOILEA PENALTI PENTRU UNIVERSITATEA CRAIOVA!! Koljic a obținut a doua lovitură de pedeapsă a Științei după ce a fost lovit de portarul Vlad.

S-a reluat meciul!

Mici probleme cu plasa porții lui Vlad, iar meciul este întrerupt momentan.

min. 46: Prima schimbare la FCSB. Adrian Petre a fost înlocuit cu Cristian Dumitru.

Partida a fost reluată.

Universitatea Craiova nu a avut un joc consistent în prima parte a meciului, dar nici formația bucureșteană nu se poate lăuda cu prea multe reușite. Până la penalti-ul obținut de Mihăilă nu am avut niciun șut spre cele două porți, dar imediat după golul Științei a ieșit la joc și FCSB. Așa cum era de așteptat, avem parte de încă un meci „de foc” cu echipa lui Vintilă.

Pauză: „U” Craiova – FCSB 1-1.

min. 45: Un minut de prelungire pentru prima repriză.

min. 40: Ocazie mare pentru Craiova. Koljic trimite puțin peste poartă după o centrare bună din corner a lui Cicâldău. Rămâne 1-1.

min. 37: Gol FCSB. Iulian Cristea a înscris cu o lovitură de cap și restabilește egalitatea.

min. 31: Panțîru primește primul cartonaș galben al meciului după un fault grosolan la Bărbuț.

min. 29: Koljic trimite cu capul din careul advers, dar mingea se duce peste poarta lui Vlad.

min. 24: GOOOOOOLLL Științaaa!! Alexandru Cicâldău transformă fără emoții penalti-ul și Craiova trece în avantaj.

min. 23: Mihăilă obține o lovitură de la 11 metri pentru Universitatea Craiova.

min. 20: FCSB trage primul șut pe poarta lui Pigliacelii, dar fără probleme pentru portarul Craiovei.

min. 16: Prima șansă de gol pentru Universitatea. Koljic trimite un șut din marginea careului de 16 metri, dar Vlad respinge în corner.

min. 15: Cele două formații prezintă un joc de tatonare și nu oferă spații în apărare.

10 minute fără ocazii de gol pe „Oblemenco”.

min. 4: Craiova are posesia în primele minute ale meciului.

Partida a început.

Așa cum ne-am obișnuit, înainte de startul partidei s-a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor noului coronavirus.

„U” Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco”, formația bucureșteană FCSB, partida contând pentru etapa 7 din play-off-ul Ligii 1. Alb-albaştrii au nevoie de o victorie ca să-şi continue ascensiunea şi pentru un alt pas extrem de important spre îndeplinirea marelui vis: titlul.

Universitatea Craiova este una dintre cele mai iubite echipe din țară, iar Peluza Nord Craiova demostrează acest fapt de la meci la meci. Suporterii din galeria Științei au pregătit o coregrafie specială pentru jocul din această seară, pentru a încerca să fie cât mai aproape de băieți și pentru a-i încuraja.

Foto: Peluza Nord Craiova

Echipele de start:

„U” Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Bărbuț, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Rezerve: Popescu – Vătăjelu, Bălașa, Mitran, Qaka, Baiaram, Gustavo, Nițu, Ivanov.

FCSB: Vlad – Crețu, Panțîru, Miron, Cristea – Moruțan, O. Popescu, Coman – Man, Petre, Tănase. Antrenor: Bogdan Vintilă.
Rezerve: Udrea – Vînă, Dumitru, Perianu, Pantea, Pandele, Istrate, Niță.

Așa cum se știe, pentru duelul din această seară nu va fi apt de joc pentru „U” Craiova Andrei Ivan. Acesta s-a accidentat la un antrenament din cursul săptămânii și nu se va regăsi în primul 11. De partea cealaltă, FCSB nu se poate baza pe Darius Olaru, accidentat la rândul său la mijlocul săptămânii.

Disputa este arbitrată de o brigadă compusă din Marcel Bîrsan (București) – Ciprian Florin Danșa (Satu Mare), Mihai Marius Marica (Bistrița) și Andrei Antonie (București).

CCA l-a desemnat observator pentru acest joc pe Alexandru Deaconu (București).

Date statistice despre duelul „U“ Craiova – FCSB

Conduşi excelent de pe bancă de Cristiano Bergodi, craiovenii au bifat patru succese la rând şi au urcat în fruntea clasamentului, fiind pentru întâia oară din 2014, anul promovării în Liga 1, când au terminat o etapă pe prima poziție.

Conform LPF, În acest sezon, alb-albaștrii au bifat 19 victorii, cele mai multe dintre toate competitoarele. De asemenea, ultima partidă pierdută de Craiova pe teren propriu a fost înregistrată pe 23 februarie 2020 (Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-2). Gruparea olteană este echipa cu cele mai multe goluri marcate din afara careului mare, 14 reuşite.

De partea cealaltă, FCSB nu se află în cea mai bună formă. Trupa lui Vintilă a obținut o singură victorie în ultimele nouă runde (FSCB – Universitatea Craiova 4-1). 39 dintre cele 48 de goluri înscrise de FCSB în ediţia curentă au fost reuşite din acţiune.

Un lucru interesant de menționat este că Universitatea Craiova este singura echipă din acest campionat fără jucători eliminaţi. De partea cealaltă, FCSB a primit cele mai multe roşii , 8.

Statistici play-off (media pe meci):

Posesie: „U” Craiova – 53,7 %, FCSB – 54,8 %;
Șuturi pe poartă: „U” Craiova – 6,3 șuturi, FCSB – 6,3 şuturi;
Ocazii de gol: „U” Craiova – 12 ocazii, FCSB – 11,5 ocazii.

Mediile de vârstă:

„U” Craiova: 24 ani şi 11 luni;
FCSB: 23 ani şi 7 luni, a doua cea mai mică din campionat.

Din 2014, Universitatea şi FCSB s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă. Un singur joc a fost câştigat de olteni, 16 de bucureşteni, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, în Bănie.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova-FCSB 2-5. Unicul succes din contul alb-albaştrilor s-a înregistrat pe 21 octombrie 2018 (Universitatea Craiova – FCSB 2-1).

Partida va fi una importantă şi pentru Dan Nistor. Mijlocașul Universității Craiova se află în faţa meciului cu numărul 300 în Liga 1, competiţie în care a reuşit 67 de pase decisive, cele mai multe dintre toţi fotbaliştii activi pe prima scenă din România.

Duelul antrenorilor:

Cristiano Bergodi a revenit în Liga 1, competiţie în care a debutat pe 19 noiembrie 2005, în Pandurii – FC Naţional 1-1. A strâns 142 de jocuri la 8 echipe din principala întrecere internă, 54 încheiate cu victorii, 39 la egalitate şi 49 cu înfrângeri. Printre performanţele reuşite ca antrenor în fotbalul românesc se numără şi:
-întâia calificare din istoria celor de la CFR Cluj în cupele europene (locul 3 în 2006/07);
-a adus ultimul trofeu din vitrina Rapidului, Supercupa României din 2007;
-a salvat-o pe Poli Iaşi de la retrogradare în 2008/09;
-a calificat-o pe FCSB în grupele Europa League în 2009/10, când a reuşit şase victorii consecutive în tururile preliminare;
-a salvat-o pe FC Voluntari de la retrogradare în 2018/19.

Bogdan Vintilă a jucat de 5 ori în naționala României în anul 2002. Apoi, în noiembrie 2014 a devenit selecționer al reprezentativei U17 a României. După un an, a început să antreneze nou-promovata în prima ligă FC Voluntari, iar în acest moment este tehnician la FCSB.
Acesta poate obține primul său trofeu din postura de antrenor anul acesta, dacă FCSB se va impune în finala Cupei României în fața lui Sepsi.

Citește și: Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc să câștigăm tot!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS