13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalUniversitatea Craiova a scăpat de portughez! Carlos Fortes, marea deziluzie a lui Mihai Rotaru

Universitatea Craiova a scăpat de portughez! Carlos Fortes, marea deziluzie a lui Mihai Rotaru

În fotbal și în business uneori câștigi, alteori pierzi. Că Mihai Rotaru, unul dintre finanțatorii Universității Craiova, a avut în general mână bună la transferuri o știe toată lumea. Dar a și dat chix uneori. Au fost fotbaliști cărora li s-a dat șansa să arate ce pot pe o perioadă scurtă, iar dacă randamentul în cele câteva luni de probă nu a fost cel așteptat și-au făcut bagajele și au plecat.

Cea mai mare păcăleală a fost însă atacantul portughez Carlos Fortes, pentru care nu s-a plătit o avere lui Gaz Metan Mediaș, dar a fost o deziluzie ca fotbalist. El a și semnat pe o perioadă mai mare.

Mihai Rotaru le spunea tututor că lusitanul va fi golgheterul României și se irita atunci când cineva strâmba din nas la ce juca vârful de 25 de ani și 1.88 metri.

În 28 de meciuri în tricoul Științei, Carlos Fortes a reușit doar două goluri. Unul în campionat, cu Poli Iași, pe teren propriu, și unul din penalti în Liga Europa, în meciul decisiv cu Honved Budapesta.

În iarna trecută, portughezul și-a găsit o echipă de împrumut în Maroc, pe Ittihad Tanger, dar nici acolo nu a convins. Şapte meciuri a jucat Fortes pentru Ittihad Tanger, dar fără să reuşească să marcheze.

La finele lunii iunie a revenit sub contract cu Universitatea Craiova.

S-a întors acasă, în liga a doua portugheză

Conștient că e greu să prindă lotul Universității Craiova, mai ales în condițiile în care Știința va evolua din nou în cupele europene, Carlos Fortes a preferat să plece. Lusitanul și-a reziliat în aceste zile contractul cu gruparea din Bănie, ce expira în iunie 2022, și s-a întors în țara natală. El va evolua în liga a doua portugheză, semnând cu UD Vilafranquense, conform publicaţiei Ojogo.

„E fantastic să mă întorc în Portugalia şi să mă alătur acestui proiect destul de ambiţios. Sper să ajut echipa să îşi îndeplinească obiectivele, să-mi relansez cariera şi să înscriu o mulţime de goluri“, a fost prima reacţie a fostului atacant de la Universitatea Craiova.

Astfel, Carlos Fortes se întoarce în Portugalia la doi ani de la sosirea în România. Reamintim că el a ajuns în Liga 1 în vara anului 2018. Era transferat de Gaz Metan Mediaș şi impresiona prin golurile pe care le-a reușit imediat pentru ardeleni. FCSB şi Universitatea Craiova s-au luptat pentru semnătura sa, iar Mihai Rotaru a avut câștig de cauză oferind 200.000 de euro ardelenilor.

Carlos Fortes este evaluat de Transfermarkt la 350.000 de euro.

Citește și: Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc să câștigăm tot!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS