17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova / Mirko Pigliacelli, la ceas aniversar

„U“ Craiova / Mirko Pigliacelli, la ceas aniversar

Portarul titular al echipei Universitatea Craiova, Mirko Pigliacelli, se află la ceas aniversar. Italianul a împlinit astăzi 27 de ani, motiv pentru care GdS îi urează multă sănătate și cât mai multe realizări în tricoul alb-albastru.

Născut pe 30 iunie 1993 la Roma, portarul echipei din Bănie are 1,84 metri. Mirko și-a început cariera la AS Roma Primavera. A câștigat în sezonul 2010 – 2011 campionatul de juniori și anul următor Cupa Italiei. Goalkeeper-ul Ştiinţei a mai îmbrăcat tricourile echipelor Sassuolo, Pescara, Reginna, Frosinone, Trapani și Pro Vercelli. A evoluat, în total, în 131 de partide din Serie B.

În sezonul 2018 – 2019 din Liga 1 a fost singurul fotbalist integralist din România. Mai mult, Mirko s-a remarcat şi printr-un gol în poarta FCSB-ului. În contul său a fost trecut şi un assist, cu CFR, fiind inclus în cel mai bun prim „11” al sezonului.

În actuala ediţie Mirko Pigliacelli a evoluat în 32 de partide în toate competițiile.

Mirko Pigliacelli și-a reprezentat țara în cadrul echipelor naționale Under-18, Under-19, Under-20 și Under-21 ale Italiei.

Contractul lui Mirko Pigliacelli cu Universitatea Craiova se întinde până pe 30.06.2022. Cota de piaţă a portarului Ştiinţei este de 1 milion de euro.

Colegii şi staff-ul tehnic al Universităţii Craiova îi vor cânta „La mulţi ani!“ lui Mirko Pigliacelli în această după amiază. Tortul va fi tăiat înaintea şedinţei de pregătire de la ora 17.30, ce se va desfăşura în Lunca Jiului.

Altfel, antrenamentele de miercuri şi joi se vor desfăşura de dimineaţă. Joi după amiază se va pleca spre Ardeal! Delegația alb-albastră va decola de pe Aeroportul Internațional Craiova cu destinația Sibiu. De acolo o să fie preluată de autocarul echipei pentru a ajunge la Mediaș.

Universitatea Craiova întâlneşte vineri, 3 iulie, de la ora 20.00, pe Gaz Metan Mediaş, partida contând pentru etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 1.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS