12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova se bate cu Mechelen pentru un fotbalist de naţională

„U“ Craiova se bate cu Mechelen pentru un fotbalist de naţională

„U“ Craiova lucreză în liniște la capitolul transferuri. Țintele sale sunt uneori deconspirate de presa din țările din care provin respectivii fotbaliști. Este și cazul lui Kristiyan Malinov, un mijlocaș bulgar de 26 de ani ce măsoară doar 1.7 metri.

Presa de la Sud de Dunăre anunță că fotbalistul lui ȚSKA Sofia este disputat de mai multe cluburi din Belgia, Germania și România.

Potrivit sportlive.bg, formaţia de primă ligă belgiană Mechelen ar fi în pole-position pentru achiziţionarea fotbalistului bulgar. Acesta a bifat 13 meciuri în naţionala de seniori.

În acelaşi timp, Universitatea Craiova şi alte cluburi din Germania ar fi cu ochii pe Kristiyan Malinov.

Ar fi cel mai scump transfer făcut de „U“ Craiova

Cotat pe Transfermarkt.de la 1,6 milioane de euro, Malinov mai are contract cu ŢSKA Sofia până în vara anului 2022. În acest sezon, Malinov a jucat 26 de meciuri pentru ŢSKA Sofia. A marcat 3 goluri și a oferit alte 3 pase de gol.

Krystian Malinov a fost crescut la academia celor de la Litex Loveci. Debutul la seniori l-a făcut pentru Dobrudzha Dobrich, în liga secundă. Acolo a evoluat sub formă de împrumut. A evoluat şi pentru prima echipă de la Loveci, înainte să semneze cu ŢSKA Sofia, în vara anului 2016. De atunci, mijlocaşul la închidere a adunat 113 meciuri, 6 goluri şi 8 pase de gol pentru fosta campioană a Bulgariei.

Conform Telekom Sport, Craiova ar fi dispusă să ofere o sumă care să se apropie de ceea ce indică site-ul de specialitate. Asta ar putea reprezenta un nou record în istoria clubului oltean. Doar patru jucători au costat-o mai mult de 500.000 de euro: Andrei Ivan – 1,5 milioane de euro de la Krasnodar, Alexandru Cicâldău – 1 milion de euro de la Viitorul Constanţa, Alexandru Mitriţă – 750.000 de euro de la Pescara și Alexandru Mateiu – 500.000 de euro de la FC Braşov.

Atuul Craiovei în fața belgienilor, participarea în cupele europene

„U“ Craiova se luptă cu Mechelen pentru Malinov și cu siguranţă fotbalul din Belgia pare mai atractiv. Știința are însă avantajul de a juca în sezonul viitor al cupelor europene, iar Mechelen nu. Un alt avantaj ar fi că orașul Craiova este mult mai aproape de ţara natală.

Citește și: CFR Cluj – „U“ Craiova | Cristiano Bergodi: Avem un respect pentru CFR, dar nu ne este frică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS