5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalSilviu Bogdan: Screciu vine la Craiova cu o ambiție de a demonstra că n-a fost întâmplător transferul la Genk

Silviu Bogdan: Screciu vine la Craiova cu o ambiție de a demonstra că n-a fost întâmplător transferul la Genk

Așa cum GdS a anunța încă de zilele trecute, mijlocașul Vladimir Screciu va îmbrăca din nou tricoul Universității Craiova. Clubul din Bănie a ajuns la un acord cu echipa belgiană Genk pentru transferul definitiv al fotbalistului de 20 de ani, originar din Corabia.

Screciu vrea să-și relanseze cariera după accidentările suferite, o ruptură musculară și una de ligamente. El a stat multe luni departe de gazon din cauza acestora.

Din luna ianuarie, Screciu a jucat sub formă de împrumut la echipa belgiană de ligă secundă Lommel, dar a prins doar trei meciuri, bifând 55 de minute în total.

„Craiova a făcut o mutare bună!“

Agentul de jucători Silviu Bogdan a confirmat mutarea Științei și a subliniat că are toată încrederea că Vladimir Screciu va redeveni un fotbalist apreciat de toată lumea.

Știți bine că eu l-am adus prima dată pe Screciu în Craiova, la școala mea de fotbal. E un băiat foarte muncitor, și-a dorit foarte mult să ajungă sus. După transferul la Genk, pe o sumă foarte bună (2.000.000 de euro – n.r., în 2018), a avut marele ghinion să se accidenteze. Ghinionul a fost principalul motiv pentru care n-a reușit în Belgia, un campionat în care foarte puțini români s-au putut impune“, a spus Silviu Bogdan, la Pro X. „Cred că, în acest moment, Craiova a făcut o mutare bună! În perspectiva jucătorului Under 21, în acest moment sunt doar Vlădoiu, Constantin, Baiaram, Mihăilă, Nițu. Peste un an, Mihăilă n-o să mai fie eligibil U21. Sunt soluții puține pentru Craiova. De aceea spun că a repatriat un jucător în care poate avea încredere. Cred că și el vine cu o ambiție de a demonstra că n-a fost întâmplător transferul la Genk“, a completat fostul conducător al Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova.

„Screciu e apt 100%“

Silviu Bogdan a explicat și care ar fi înțelegerea dintre cele două cluburi, care nu ar include bani pentru moment.

„E apt 100%, nu mai are probleme medicale. Din ce informații am, va veni definitiv la Craiova. E o înțelegere între cluburi. Să nu uităm că el a plecat pe 2 milioane. Între timp, Genk a mai cheltuit cu el, i-a dat salarii, a plătit la stat… În acest moment, era practic imposibil pentru Genk să-l vândă la un club din străinătate. Iar împrumutul nu rezolva nimic pentru Genk. E o înțelegere între cluburi, Craiova să-l pună pe picioare, iar la un eventual transfer Genk să-și recupereze din suma pe care au cheltuit-o“, a explicat Silviu Bogdan.

Conform Transfermarkt, Vladimir Screciu are o cotă de piață de 575.000 de euro.

Citește și: Alex Băluță i-a adus victoria lui Liberec pe terenul lui Ceske Budejovice. Vezi situația din Cehia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS