8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalAleksander Ceferin se opune opririi definitive a sezonului

Aleksander Ceferin se opune opririi definitive a sezonului

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat optimist în privinţa reluării competiţiilor naţionale şi continentale. Acestea au fost suspendate luna trecută din cauza pandemiei de coronavirus. Ceferin estimează că oprirea definitivă a acestora ar avea un impact „teribil“ asupra cluburilor şi ligilor naţionale.

„Prioritatea o reprezintă sănătatea suporterilor, jucătorilor şi antrenorilor. Sunt un optimist prin natura mea. cred că există opţiuni care ne pot permite să reluăm campionatele şi cupele şi să le finalizăm. Este posibil să fim nevoiţi să evoluăm fără spectatori, dar cel mai important lucru cred că este jocul. În vremuri atât de grele, acest lucru ar aduce bucurie oamenilor. Ar aduce şi un anumit sentiment de normalitate, chiar dacă meciurile vor putea fi văzute doar la televizor“, a declarat Ceferin, pentru Corriere della Sera, citat de Agerpres.

Întrebat de ce fotbalul nu a urmat exemplul altor sporturi care au pus capăt anticipat sezonului competiţional, preşedintele UEFA a precizat: „Este prea devreme pentru a spune că nu vom putea încheia sezonul. Impactul ar fi teribil pentru cluburi şi ligi. Îl putem încheia, însă trebuie să respectăm deciziile autorităţilor şi să aşteptăm permisiunea de a reîncepe să jucăm“.

Se caută „formula“ perfectă pentru reluarea fotbalului

UEFA a anunţat anterior că ligile naţionale vor avea prioritate în faţa cupelor europene. Ceferin a detaliat acest subiect: „Depinde de momentul în care se va reporni. Dacă vom face acest lucru suficient de repede, campionatele şi cupele europene se vor putea disputa în paralel“.

El a afirmat totodată că „nu există un termen limită“ pentru finalizarea sezonului 2019-2020.

„Nu există o dată precisă. Explorăm diverse opţiuni pentru a vedea când se pot încheia competiţiile, mereu în funcţie de datele la care se va putea reîncepe să se joace“, a mai spus preşedintele UEFA.

Acesta exclude însă o finalizare a sezonului actual în toamnă, între lunile septembrie şi octombrie: „Consider că este destul de dificil acest lucru, ar avea un impact puternic asupra calendarului sezonului 2020-2021“.

Și UEFA pierde mulți bani!

Conducătorul UEFA a precizat, totodată că forul pe care îl conduce va pierde „mulţi bani“ în urma amânării cu un an a EURO 2020.

„Campionatele sunt baza veniturilor cluburilor la nivel naţional. Dacă acestea sunt finalizare, consecinţele financiare vor fi limitate. Pe de altă parte, UEFA va pierde mulţi bani din cauza amânării EURO 2020“, a explicat Aleksander Ceferin.

Acesta crede că selecţionatele naţionale vor putea juca din nou începând cu luna septembrie.

Citește și: Campionatul Turkmenistanului s-a reluat cu spectatori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS