10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCampionatul Turkmenistanului s-a reluat cu spectatori

Campionatul Turkmenistanului s-a reluat cu spectatori

Circa 400 de spectatori au asistat, duminică, la meciul dintre Altîn Asîr şi Kopetdag, pe un stadion de 20.000 de locuri din capitala Aşgabat. Altfel spus s-a reluat campionatul de fotbal al Turkmenistanului, în ciuda pandemiei de coronavirus, transmite Xinhua, citat de Agerpres.

Meciul din etapa a patra, încheiat la egalitate, 1-1, a fost primul din campionat de la data de 20 martie, când autorităţile au suspendat activitatea sportivă din cauza pandemiei de coronavirus. Săptămâna trecută s-a decis să ridice suspendarea ligii naţionale, iar accesul spectatorilor a fost liber.

Liga Turkmenistanului cuprinde opt echipe. Kopetdag Aşgabat este lider, cu 8 puncte (4 jocuri), urmată de Ahal, 6 puncte (2 jocuri), Altîn Asîr, 5 puncte (3 jocuri), etc.

Turkmenistanul nu a anunţat niciun caz de infectare cu noul coronavirus. La finalul lunii trecute, grupul Reporteri Fără Frontiere a acuzat că autorităţile turkmene au interzis discuţiile publice legate de coronavirus.

Alte trei foste state sovietice au ignorat pericolul şi nu au suspendat ligile profesioniste de fotbal: Belarus, Tadjikistan şi Turkmenistan. Tadjikistanul a început însă sezonul cu meciuri fără spectatori.

Citește și: Fotbaliștii și staff-ul Universității Craiova urează tuturor un „Paște fericit“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS