21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova - Mediaş / Papură: Trebuie să câştigăm cele trei puncte

„U“ Craiova – Mediaş / Papură: Trebuie să câştigăm cele trei puncte

-

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, a prefaţat astăzi, într-o conferinţă de presă, întâlnirea cu Gaz Metan Mediaş. Duelul contează pentru prima etapă din play-off-ul Ligii 1. Se va desfăşura duminică, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

„Noi trebuie să ne autodepăşim în anumite momente“

Papură a subliniat ideea că suporterii şi mai ales jucătorii săi nu trebuie să creadă că dacă Universitatea Craiova a învins-o pe Mediaş la începutul acestui an înseamnă că se va impune din nou.

„Ne aşteaptă un meci important şi trebuie să câştigăm cele trei puncte. Dacă ne gândim că o să câştigăm meciul de duminică pentru simplul fapt că i-am învins la începutul anului, atunci suntem într-o eroare totală. Este un alt meci, este o altă motivaţie, alt istoric, alţi jucători şi trebuie să-l tratăm foarte atent şi serios. Deja este o altă competiţie şi trebuie să fim concentraţi. Repet: va fi un meci total diferit faţă de cel din prima etapă din acest an. Sper să ne capacităm bine şi e obligatoriu să o facem, pentru că vrem să câştigăm.

Rezultatul cu CFR nu ne-a fost favorabil, dar trebuie să muncim în continuare. Trebuie să îndreptăm greşelile pe care le-am făcut şi să arătăm o atitudine foarte bună pe teren. Trebuie să dai totul pe teren, ceea ce am arătat şi în meciurile trecute pe care le-am jucat. Te poţi aştepta la orice abordare din partea adversarului. Noi trebuie să ne autodepăşim în anumite momente ale jocului. Trebuie să fim mult mai concentraţi. Şi atunci cred că avem şansele noastre de a câştiga acest meci“, a declarat Corneliu Papură.

„Nu mă deranjează absolut deloc că jucăm cu Mediaş în prima etapă. Tot ceea ce-mi doresc este să am toţi jucătorii valizi şi putem să jucăm orice echipă. Că începem cu Mediaş, cu FCSB sau CFR, important este să dăm totul pe teren pentru a câştiga. Ne putem impune împotriva oricărei echipe“, a completat Papură.

Papură crede că este un meci edificator

Strategul Ştiinţei crede că meciul cu Gaz Metan Mediaş „spune“ şi ce şanse sunt pentru prima poziţie.

„Nu m-am gândit că Gaz Metan nu poate evolua în cupele europene. Singurul lucru la care m-am gândit a fost cum să câştigăm. Câştigând meciul de duminică mai avem un meci în deplasare, îl tratăm serios şi orice punct este bun, apoi avem două partide acasă. Ăsta este programul nostru în care putem face lucruri bune. Cred că în funcţie de rezultatul meciului de duminică, uşor-uşor vedem în ce parte a clasamentului ne uităm. Dar cred că, cu lotul pe care-l avem şi cu jocul nostru, avem speranţe că ne vom uita în sus.

La mod declarativ o putem face de acum, dar să vedem ce putem face şi pe teren. Importante sunt punctele. Dar acestea vin, în majoritatea cazurilor, în urma unui joc bun, în care pui presiune pe adversar, îţi creezi ocazii… Poţi avea şansă o dată sau de două ori să câştigi un meci în care să te aperi. Dar în niciun caz nu poţi câştiga un campionat“, a comentat Papură.

„Intrăm pe teren la fiecare meci să-l câştigăm“

Corneliu Papură are ceva probleme de lot, în special în defensivă, dar crede că are jucători care să-i suplinească pe Martic şi Cosic, ambii suspendaţi, şi Bălaşa – incert. Antrenorul Craiovei a punctat că nu poate să menajeze vreun jucător pentru acest meci, chiar dacă urmează alte două partide dificile în decurs de câteva zile.

„Avem 24 de jucători şi oricare dintre ei vor putea face faţă într-un meci din prima ligă. Pentru asta sunt legitimaţi la Universitatea Craiova. Nu este uşor să schimbi din mers formula, dar nu este o tragedie. Fiecărui jucător îi vine rândul să evolueze şi cu siguranţă va da totul ca să ajute echipa. Dielna s-a pregătit cu noi, are vreo 10 zile. Vom vedea care va fi starea lui fizică pentru meciul de duminică.

Cu siguranţă ne aşteaptă o săptămână dificilă, cu joc în campionat, apoi unul în Cupă. Trebuie să o gestionăm bine. Tot timpul mă interesează primul meci. Să trecem de el cu bine şi apoi ne vom gândi la următoarele două partide. Vom vedea cum o să le gestionăm. Intrăm pe teren la fiecare meci să-l câştigăm. Acum nu poţi să iei o decizie, pentru că nu ştii ce jucători sunt apţi pentru următoarele două partide“, a punctat Corneliu Papură.

Citeşte şi: Liga Campionilor CONCACAF / Mitriţă a contribuit la victoria lui NYC cu San Carlos

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS