10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCSB - Universitatea Craiova, scor 2-0. Să înceapă curățenia!

FCSB – Universitatea Craiova, scor 2-0. Să înceapă curățenia!

Universitatea Craiova a făcut un alt meci prost și a pierdut, scor 0-2, partida de pe Arena Națională cu FCSB. Golurile învingătorilor au fost marcate de Dennis Man (’41) și Florinel Coman (’45). Gazdele au irosit și un penalti prin Florin Tănase (’45+2).

Finalul primei reprize, de coșmar

Despre joc putem spune că Universitatea Craiova a evoluat bine în primele 25 de minute. A urmat o cădere la mijlocul terenului și FCSB a preluat controlul jocului, iar ocaziile au început să apară la poarta lui Popescu.

Primul gol a venit pe fondul unei greșeli a lui Acka. Fundașul nostru nu a putut să oprească jocul, l-a scăpat pe Man în tușă, iar acesta a strecurat mingea pe lângă portarul Craiovei. Lui „Popică“ i se poate imputa faptul că nu a reușit să „închidă“ bine colțul scurt (41).

A doua reușită a FCSB-ului a venit tot în urma unui cadou făcut de defensiva olteană. Mai exact Bălașa a pierdut o minge la 20 de metri de poartă, a urmat o învălmăşeală în mijlocul careului, iar Coman a reușit să șuteze într-un final.

Coșmarul a continuat pentru Craiova. Coman a trecut ușor de Vlădoiu, a plasat mingea pe lângă Popescu, iar acesta l-a agățat cu piciorul. Bîrsan a indicat punctul cu var, dar Florin Tănase a șutat mult peste poartă, astfel că s-a intrat la cabine cu 2-0.

În tot acest timp, Universitatea nu și-a creat nicio ocazie clară de gol!

Fără tupeu și în partea a doua

Nici la reluare lucrurile nu au stat prea bine. FCSB s-a întrebuințat suficient cât să-și păstreze avantajul de pe tabelă, în timp ce Universitatea a rămas la fel de apartică. Doar două ocazii de poartă și-au creat elevii lui Victor Pițurcă. La prima, Zakaric a nimenit bara dintr-o lovitură liberă din afara careului (’68). Apoi Andrei Ivan, dintr-o poziție bună, a tras puțin pe lângă poartă de la 14 metri (’77).

Universitatea Craiova a încheiat anul 2019 pe locul 4, cu 37 de puncte (VEZI CLASAMENTUL).

Statistica: flashscore.ro

GdS v-a ținut la curent cu evoluția scorului și cu momentele importante, pe care le regăsiți mai jos.

Final: FCSB – Universitatea Craiova 2-0.

min. 90+3: Ivanov a șutat puternic, de la 30 de metri, iar Bălgrădean a respins cu mare dificultate.

min. 90+1: galben și pentru Hora.

min. 90: Bălașa a primit cartonaș galben după un fault asupra lui Coman.

min. 82: Hora intră în locul lui Moruțan la FCSB.

min. 82: Zakaric a șutat puțin pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

min. 81: Man a primit și el cartonașul galben.

min. 80: Motuțan a primit cartonașul galben.

min. 79: Vînă a șutat slab de la 20 de metri, Popescu a prins fără probleme.

min. 77: Ivan a șutat puțin pe lângă bara din dreapta, de la 14 metri lateral stânga.

min. 73: Florin Tănase este înlocuit de Vînă.

min. 70: Mățel a intrat în locul lui Vlădoiu.

min. 70: Tănase a văzut galben după o intrare tare la Bărbuț.

min. 68: Zakaric a nimerit bara cu un șut puternic de la 17 metri.

min. 65: Bărbuț a șutat din nou mult peste poartă.

min. 59: Cosic i-a lăsat locul în teren lui Antoni Ivanov.

min. 57: Bărbuț a trimis în tribune din marginea careului mare.

min. 53: Andrei Ivan a reluat imprecis cu capul o centrare de pe stânga a lui Mihăilă.

min. 48: Tănase a scăpat pe poartă și a șutat, dar s-a opus Popescu.

Meciul a fost reluat.

Pauză: FCSB – Universitatea Craiova 2-0.

min. 45+2: Tănase a șutat mult peste poartă din lovitura de la 11 metri.

min. 45+1: penalti pentru FCSB, după o intrare a lui Popescu asupra lui Coman. „Popică“ s-a ales cu galben.

min. 45, 2-0: Coman a majorat avantajul cu o reluare din centrul careului. De data asta a greșit Bălașa.

min. 44: Coman a șutat mult peste poartă.

min. 41, 1-0: FCSB a deschis scorul prin Dennis Man, care, după o cursă pe dreapta, la care Acka a greșit, a reluat pe lângă Popescu, ieșit în întâmpinare.

min. 31: Tănase i-a pasat lui Mann, iar reluarea acestuia a trecut pe lângă poartă. FCSB a irosit o altă ocazie pe Coman, Acka reușind să-l încurce.

min. 30: ocazie mare pentru Craiova: Vlădoiu a intrat în centru cu mingea și i-a pasat pe culoar lui Mihăilă, dar Bălgrădean a ieșit din poartă și l-a blocat la 7 metri,

min. 27: Ovidiu Popescu a șutat mult peste poartă.

min. Cristi Bărbuț a centrat bine,de pe dreapta, la colțul lung, pentru Zakaric, dar un fundaș a acordat corner. Lovitura de la colț nu a avut urmări pe tabela de marcaj.

min.20: Cicâldău s-a ales cu galben după un fault asupra lui Filip.

min. 19: Vătăjelu a șutat puternic, de la distanță, dar mingea a drecut pe lângă bara din dreapta.

min. 18: În locul lui Bancu a intrat Cristi Bărbuț.

min.15: Nicușor Bancu a ieșit de pe teren accidentat, cu probleme musculare.

min. 13: Filip i-a luat locul lui Soiledis la FCSB.

min.13: Zakaric a reluat slab de la 12 metri o centrare venită din stânga.

min. 12: gazdele solicită penalti la Tănase, dar de la margine s-a indicat offside.

min. 6: Cicâldău a șutat mult peste poartă de la 18 metri, dintr-o lovitură liberă.

min. 2: partida s-a reluat.

min. 1: Începutul de meci a fost marcat de o serie de petarde aruncate de fanii gazdelor. Arbitrul a întrerupt meciul.

Partida a început.

Universitatea Craiova întâlneşte în această seară, de la ora 20.00, pe Arena Naţională, pe FCSB. Partida care „închide“ etapa 22 din Liga I şi totodată şi anul competiţional 2019. GdS vă va ţine la curent cu evoluţia scorului şi cu momentele importante ale derbiului.

Disputa va fi arbitrată de o brigată din Bucureşti. Central va fi Marcel Bîrsan, asistenți Mircea Orbuleț și Valentin Avram, iar rezervă Ionuț Coza (Cernica, Ilfov).

Formațiile de start:

FCSB: 34. Cristian Bălgrădean – 2. Valentin Crețu, 16. Bogdan Planic, 17. Lucian Iulian Cristea, 18. Aristeidis Soiledia – 11. Olimpiu Moruțan, 23. Ovidiu Popescu, 3. Ionuț Panțâru – 98. Dennis Man, 10. Florin Tănase, 7. Florinel Coman.

Rezerve: 99. Andrei Vlad – 4. Cristian Manea, 6. Dragoș Nedelcu, 8. Lucian Filip, 9. Harlem Gnohere, 20. Ionuț Vînă, 21. Ioan Hora.
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.

Universitatea Craiova: 1. Laurențiu Popescu – 18. Ștefan Vlădoiu, 33. Mihai Bălașa, 26. Stephane Acka, 5. Bogdan Vătăjelu – 20. Goran Zakaric, 15. Uros Cosic, 10. Alex Cicâldău, 11. Nicușor Bancu – 9. Andrei Ivan, 28. Valentin Mihăilă.

Rezerve: 25. Andrei Marinescu – 30. Alex Mățel,2. Tiago Ferreira, 21. Antoni Ivanov, 22. Cristi Bărbuț, 8. Alex Mateiu, 17. Ștefan Baiaram.
Antrenor: Victor Pițurcă.

VEZI CUM ARATĂ SITUAŢIA DIN CLASAMENT!

FCSB traversează o perioadă bună

FCSB trece printr-o perioadă formidabilă, cu 10 succese şi două remize în ultimele 13 jocuri. În acest „interval“ a pierdut doar o partidă, 1-3 cu Astra.

Bucureştenii au înscris cel puţin un gol în ultimele 10 jocuri disputate în campionat. 25 dintre cele 31 de goluri marcate de roş-albaştri au fost izbutite din acţiune. FCSB a strâns opt meciuri fără gol primit, dintre care șapte cu Bogdan Argeş Vintilă pe bancă.

Media de vârstă a celor de la FCSB este de 27 ani şi o lună, a doua cea mai mare din campionat.

Universitatea nu s-a simţit prea bine în deplasări

Gruparea din Bănie este fără victorie pe teren advers din 20 septembrie, când s-a impus cu 3-2 la Mediaş. Au urmat două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri.

Nouă goluri a marcat Universitatea Craiova din afara careului mare şi ocupă locul 2 la acest capitol, după CFR Cluj. Alb-albaştrii au primit doar 20 de goluri, dintre care 13 în repriza secundă.

Media de vârstă a Universităţii Craiova este 24 ani şi 9 luni, a treia cea mai mică din Liga I.

Craiova este datoare fanilor

De la revenirea Craiovei pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 17 ori în Liga I. De 14 ori s-a impus FCSB, un joc s-a terminat cu victoria Ştiinţei, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 2 august 2014, FCSB – „U“ Craiova 3-1. Marcatori au fost Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, pentru gazde, respectiv Andrei Ivan, pentru olteni.

Singurul duel fără gol s-a consemnat pe 1 martie 2015, pe terenul craiovenilor.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a întâmplat pe 13 mai 2017, FCSB – Universitatea Craiova 3-0, şi pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova – FCSB 2-5. Cel din urmă meci este şi jocul cu cele mai multe goluri marcate.

Singurul succes din contul Universităţii s-a consemnat pe 21 octombrie 2018: Universitatea Craiova – FCSB 2-1. Golurile au fost înscrise de Koljic şi Fedele, pentru olteni, respectiv Kelic (autogol).

Cea mai recentă întâlnire directă: 15 septembrie 2019, Universitatea Craiova – FCSB 0-1, marcator Hama Tsoumou.

Duelul antrenorilor

Bogdan Argeş Vintilă a debutat ca principal în Liga I pe 16 septembrie 2013, în Viitorul – FC Botoşani 0-0. Pe lângă gruparea constănţeană, acesta a mai antrenat-o pe FC Voluntari în șase meciuri din sezonul 2015/2016. A strâns 55 de jocuri în principala competiţie internă, 22 victorii, 15 remize şi 18 înfrângeri.

Partida Universitatea Craiova – FCSB 0-1 a consemnat revenirea lui Victor Piţurcă pe banca tehnică a unei formaţii din Liga 1 după aproape 9 ani (3 decembrie 2010, CFR Cluj – FC U Craiova 2-1). A strâns 204 meciuri în campionat, 116 încheiate cu victorii, 44 la egalitate şi 44 cu înfrângeri. Cea mai importantă performanţă în principala competiţie internă o reprezintă titlul câştigat cu Steaua Bucureşteni în sezonul 2000/2001.

Citeşte şi:

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS