10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMeci de vis pe „Anfield”. 19 goluri s-au înscris în Liverpool - Arsenal

Meci de vis pe „Anfield”. 19 goluri s-au înscris în Liverpool – Arsenal

Liverpool şi Arsenal au oferit miercuri seară un meci de neuitat atât pentru suporterii celor două formaţii, cât şi pentru microbişti. Cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 5-5, în optimile de finală ale Cupei EFL (Carabao). A fost nevoie de loviturile de departajare pentru a se decide cine se califică în runda următoare. Liverpool a avut câştig de cauză la penaltiuri (5-4) şi s-a calificat în sferturi.

Duelul de pe „Anfield” a debutat cu autogolul lui Mustafi din minutul 6. A urmat o serie de trei goluri pentru Arsenal în mai puţin de 20 de minute. Torreira (’19), Martinelli (’26, ’36) le-au adus „tunarilor” un avantaj important pe tabelă. În cele din urmă, Martinelli a fost şi înger şi demon pentru formaţia sa. Acesta a faultat în careu în minutul 43, iar Milner i-a readus în joc pe cei de la Liverpool.

Spectacolul nu s-a încheiat la pauză

Repriza secundă a fost cel puţin la fel de spectaculoasă. În minutul 54, Maitland a dus scorul la 4-2 în favoarea londonezilor, iar şansele vicecampioanei Angliei se diminuau din ce în ce mai mult. Au urmat însă două goluri rapide reuşite de Oxlade-Chamberlain (’58) şi Origi (’62), iar Liverpool a reintrat din nou în joc. Arsenal nu a renunţat şi a trecut din nou în avantaj prin Willock (’70). Acesta a reuşit un gol fabulos, de la aproximativ 30 de metri. Calificarea a fost în tabăra „tunarilor” până în minutul 90+4. Origi a reuşit să trimită meciul la loviturile de departajare cu o semifoarfecă din centrul careului advers.

La penaltiuri, jucătorii lui Liverpool au fost mai inspiraţi şi au adus o calificare aproape nesperată în sferturile Carabao Cup pentru deţinătoarea Ligii Campionilor. Dani Ceballos, de la Arsenal, a fost singurul care a ratat de la punctul cu var.

Liverpool: Kelleher – Williams, Gomez, van den Berg, Milner – Oxlade-Chamberlain (’81, Chirivella), Lallana, Keita (’55, Jones)- Elliot, Brewster, Origi. Antrenor: Jurgen Klopp.

Arsenal: Martinez – Bellerin, Mustafi, Holding, Kolasinac (’83, Tierney) – Torreira (’72, Ceballos), Willock – Maitland, Ozil (’65, Guendouzi), Saka – Matinelli. Antrenor: Unay Emery.

Dacă în Premier League specatcolul este garantat etapă de etapă, se pare că şi EFL Cup este o competiţie care atrage interes din partea granzilor Angliei. Pe lângă calificarea spectaculoasă a lui Liverpool, în sferturi vor mai lua startul şi echipe precum Manchester United, Manchester City, dar şi campioana din 2016, Leicester.

Optimi EFL Cup / Rezultate:
Marţi, 29 noiembrie: Burton – Leicester 1-3, Crawley – Colchester 1-3, Everton – Watford 2-0, Manchester City – Southampton 3-1, Oxford – Sunderland 1-1 (4-2 după penaltiuri);
Miercuri, 30 noiembrie: Aston Villa – Wolverhampton 2-1, Chelsea – Manchester United 1-2, Liverpool – Arsenal 5-5 (5-4 după penaltiuri).

Articol scris de Tibi Cocora

Poate te interesează şi: Handbaliştii lui Popescu, pregătiţi de derbiul cu Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS