6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFotbal / Începe „magia“ Ligii Campionilor

Fotbal / Începe „magia“ Ligii Campionilor

Liga „stelelor“ revine! Astăzi încep meciurile din faza grupelor Ligii Campionilor. În acest an, nu mai puţin de cinci jucători români vor simţi „magia“ celei mai importante competiţii europene intercluburi. Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Genk), Ciprian Tătăruşanu (Lyon) şi Răzvan Marin (Ajax) pot debuta în această seară, în timp ce Florin Andone (Galatasaray) are şansa să impresioneze la noua sa echipă mâine seară.

Haţegan fluieră Dortmund – Barcelona

Unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale săptămânii în Liga Campionilor este cel din grupa F, dintre Borussia Dortmund şi Barcelona. Având în vedere jocul ambelor echipe este de aşteptat o întâlnire cu multe goluri, chiar dacă prezenţa lui Lionel Messi în jocul din Germania este pusă sub semnul întrebării.

Barcelona nu a mai reușit să câștige Champions League din 2015, când catalanii au reușit „tripla“: Liga Campionilor, La Liga și Cupa Spaniei. Sezonul trecut, trupa lui Ernesto Valverde a fost la un pas de finala competiţiei, dar Liverpool le-a spulberat visul. Atunci, „cormoranii“ au anulat un avantaj de trei goluri pentru formația blaugrana, câştigând returul de pe „Anfield“ cu 4-0.

De partea cealaltă, Borussia Dortmund este prezentă pentru a patra oară consecutiv în grupele Ligii. Anul acesta, trupa lui Lucien Favre vrea să depăşească rezultatul obţinut în sezonul precedent. Mai exact să treacă de optimile competiţiei, după ce anul trecut au fost scoşi de formaţia engleză Tottenham.

De menţionat faptul că partida de pe „Signal Iduna Park“ va fi condusă la centru de arbitrul român Ovidiu Haţegan. Acesta va fi ajutat de la margine de asistenţii Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce „rezervă“ va fi craioveanul Sebastian Colţescu, şeful CJA Dolj.

Programul etapei I din Liga Campionilor:

-marţi, 17 septembrie:
Grupa E – ora 22.00: Napoli – Liverpool (Digi Sport 2), Salzburg – Genk;
Grupa F – ora 19.55: Inter Milan – Slavia Praga (Digi Sport 1), ora 22.00: Dortmund – Barcelona (Digi Sport 1);
Grupa G – ora 19.55: Lyon – Zenit (Digi Sport 2), ora 22.00: Benfica – Leipzig;
Grupa H – ora 22.00: Chelsea – Valencia (Digi Sport 3), Ajax – Lille (Digi Sport 4).

-miercuri, 18 septembrie:
Grupa A – ora 19.55: Club Brugge – Galatasaray (Digi Sport 2), ora 22.00: PSG – Real Madrid (Digi Sport 1);
Grupa B – ora 19.55: Olympiakos – Totteanham (Digi Sport 1), ora 22.00: Bayern Munchen – Steaua Roşie Belgrad (Digi Sport 3);
Grupa C – ora 22.00: Şahtior Donetsk – Manchester City (Digi Sport 4), Dinamo Zagreb – Atalanta;
Grupa D – ora 22.00: Atletico Madrid – Juventus (Digi Sport 2), Leverkeusen – Locomotiv Moscova.

Citeşte şi: Irina Begu a părăsit prematur turneul de la Seul

Articol scris de Tibi Cocora

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS