14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCosmin Contra are frisoane când vorbeşte despre meciul cu Spania

Cosmin Contra are frisoane când vorbeşte despre meciul cu Spania

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, a acordat un interviu ziarului madrilen AS, înaintea duelului de mâine, de la ora 21.45 (Pro TV), de pe Arena Naţională, cu Spania, din etapa a 5-a a grupei F din preliminariile EURO 2020. „Guriţă” nu crede că meciul va fi mai uşor fiindcă Spania are un nou selecţioner, Robert Moreno, şi a recunoscut că duelul cu „La Roja” îi provoacă frisoane.

„Niciodată nu e momentul potrivit să joci cu Spania. Ţinând cont de calitatea jucătorilor săi, nu contează că e început de sezon. Cât despre antrenor… de asemenea nu contează, fiindcă de fapt nu l-au schimbat. Moreno a fost mereu cu ei de când Luis Enrique a fost numit selecţioner, de aceea nu cred că schimbarea va fi un factor important. Trebuie să facem meciul perfect tactic şi fizic. Spania, cu jocul său de posesie, domină toţi adversarii. Trebuie să alergi mai mult ca ei ca să câştigi, iar tactic trebuie să fii impecabil. Vom încerca să nu le oferim spaţii, să jucăm foarte grupaţi şi să încercăm să ieşim rapid şi să lovim pe contraatac”, a spus selecţionerul României.

Contra a apreciat că ratarea calificării la turneul final de anul viitor ar fi un eşec: „Avem mari speranţe să ne calificăm la EURO 2020. Sunt realist şi ştiu că avem o grupă foarte grea cu Spania, Norvegia şi Suedia, dar să nu te califici la un mare turneu este întotdeauna un eşec”.

Apreciază munca „tineretului”

Cosmin Contra a vorbit laudativ despre naţionala de tineret, care a atins semifinalele recentului Campionat European.

„Au făcut un turneu foarte bun şi sperăm că această experienţă le va da încredere pentru a juca bine la prima reprezentativă. Trebuie însă să fim realişti, una e să joci la categoriile inferioare şi alta la naţionala mare: alţii sunt adversarii, ei au mai puţină experienţă… Sunt factori ce influenţează mult randamentul. E clar însă că am încredere, am adus opt jucători şi sper şi doresc că vor juca aşa cum au făcut-o la ultimul European”, a comentat Contra.

Întrebat dacă i s-a propus să fie selecţionerul echipei olimpice la Jocurile de anul viitor de la Tokyo, Contra a răspuns prompt: „Nu! Va fi Rădoi. El are meritul că a calificat România cu naţionala Under-21“.

Întrebat dacă fotbalul românesc este în criză, când cluburi istorice trec printr-o perioadă foarte proastă, tehnicianul a spus: „Este adevărat că echipele cu cea mai mare tradiţie trec printr-o criză, de joc şi de rezultate, şi e clar că asta afectează şi naţionala. Am chemat aceşti jucători care au avut un Campionat European de tineret atât de bun cu certitudinea că putem construi o mare echipă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS