20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportObligatoriu calificare!

Obligatoriu calificare!

Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 19.15, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Honved Budapesta, meciul contând pentru manşa secundă a turului doi preliminar din Liga Europa. Alb-albaştrii vin după o serie de rezultate excelente în întrecerea internă şi după un 0-0 dătător de speranţe în Ungaria, la Gyor, acolo unde săptămâna trecută au făcut o partidă bună. Remiza „albă“ poate fi şi periculoasă, luând în discuţie orice egal cu goluri în Bănie, lucru pe care Corneliu Papură şi elevii săi vor să-l evite cu orice preţ.

Partida din Bănie va fi arbitrată de o brigadă din Irlanda de Nord, compusă din centralul Arnold Hunter, asistenţii Gareth Eakin şi Giorgios Argyropoulos şi de rezerva James Robert Robinson.

„Vom fi atenţi la orice detaliu“

Antrenorul Universităţii Craiova, Corneliu Papură, nu a înţeles „înţepăturile“ ungurilor cu privire la meciul tur, când jucătorii lui Honved au spus că echipa olteană a fost mai slabă decât Zalgiris, adversarul trecut din Liga Europa, şi speră să-i contrazică prin fapte în meciul de astăzi.

„Ne aşteaptă un meci important, împotriva unei echipe agresive şi foarte bine organizată în plan defensiv. Sperăm ca ocaziile pe care ni le vom crea să le fructificăm, să fim mult mai inspiraţi în faţa porţii decât în meciul tur. Nu cred că este o formaţie favorită mâine. Pornim de la 0-0 şi este important să fim bine fizic şi mental. Indiferent cum se desfăşoară jocul trebuie să fim foarte atenţi. Honvedul a avut acelaşi stil de joc şi cu Zalgiris, numai că declaraţia lor nu prea are argumente. Cu Zalgiris au reuşit să înscrie de trei ori, iar cu noi au ajuns o singură dată la poartă. Vom vedea cum vor aborda jocul. Probabil că vor încerca să ne surprindă cu ceva, dar vom fi atenţi la orice detaliu. Trebuie să reacţionăm imediat şi să avem lecţia învăţată indiferent cum se prezintă adversarul“, a spus Papură

Acesta a recunoscut că se consultă des cu Victor Piţurcă: „Vorbesc cu nea Victor Piţurcă, mă ajută mult şi e un lucru bun. Orice sfat venit de la un antrenor de talia dumnealui e foarte bun. Suntem două persoane diferite, nu-l copiez, dar pun în practică din ideile şi sfaturile lui. Asta se întâmplă şi cu sfaturile primite de la alţi antrenori“.

Papură a mai spus că au mai fost recuperaţi din jucătorii accidentaţi, cum ar fi cazul lui Mihăilă. El mizează şi pe aportul publicului contra lui Honved: „Suporterii noştri joacă un rol important mâine (astăzi – n.r.). Ca să avem publicul de partea noastră trebuie să avem şi un joc bun, cu agresivitate şi o dăruire fantastică. Atunci cu siguranţă adversarului, indiferent de calibrul său, îi va fi greu să reziste“.

„O să le demonstrăm că suntem mai buni decât ei“

Din rândul jucătorilor, fundaşul Stephane Acka pune la zid declaraţia venită din tabăra lui Honved. Acesta a punctat că el şi colegii săi sunt gata să-i pună la punct pe unguri.

„Ne aşteptăm la un meci greu. Trebuie să fim capacitaţi la maximum ca să obţinem victoria, care este foarte importantă pentru noi, pentru suporteri şi pentru club. În meciul tur am făcut un meci foarte bun şi sperăm să repetăm figura. Nu ştiam ce au declarat ungurii după meciul tur şi nici nu mă interesează, pentru că am demonstrat pe teren că suntem mai buni, chiar dacă tabela a indicat 0-0 la final. Au avut o singură ocazie, nu ştiu de ce au zis că suntem mai slabi decât Zalgiris. O să le demonstrăm mâine că suntem mai buni decât ei. Ştim cum joacă Honved, se apără foarte bine şi atunci noi trebuie să fructificăm ocaziile pe care o să ni le creăm“, a spus Acka.

„Mă motivează foarte mult aprecierile suporterilor venite după ultimele mele evoluţii. Încerc să fiu cât mai bun la fiecare meci, pentru mine, pentru suporteri şi pentru club. Sunt pregătit pentru noile dueluri tari cu jucătorii de la Honved. Eu, Bancu şi ceilalţi colegi vom juca fără frică, chiar dacă avem arbitri britanici şi vor lăsa jocul mai bărbătesc“, a completat Stephane Acka.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS