14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetGreu în Top 16! SCMU Craiova a pierdut la Porto şi şansele de calificare

Greu în Top 16! SCMU Craiova a pierdut la Porto şi şansele de calificare

Echipa masculină de baschet SCMU Craiova a pierdut pe terenul lui FC Porto, scor 90-64 , în etapa a 4-a din Top 16 FIBA Europe Cup. Băieții lui Vitaly Stepanovski au ajuns la 0-4 şi astfel nu mai au şanse să avanseze în sferturile de finală. Chiar şi în aceste condiţii, performanţa realizată de olteni, şi anume prezenţa în primele 16 echipe din FIBA, este una notabilă şi, până la urmă, istorică.

Prima parte a meciului a fost echilibrată, încheiată la egalitate 18-18. Gazdele s-au desprins, apoi, la +15 în sfertul al doilea (40-25), dar la pauza mare scorul a fost 44-34. În repriza secundă, oltenii au cedat din toate punctele de vedere, ceea ce a făcut ca portughezii să-şi mărească avantajul. Ultimul sfert a fost de uitat pentru alb-albaștri, care au marcat doar 9 puncte, față de cele 23 reuşite de Porto.

Topias Palmi a adunat 16 puncte și 3 recuperări pentru Craiova, următorii marcatori ai oltenilor fiind Giordan Watson și Milivoje Mijovic (ambii 12 puncte, dar 8/22 din acțiune).

Pentru SCM Universitatea Craiova urmează ultima partidă din sezonul regulat al Ligii Naționale, sâmbătă, de la ora 19.00, cu Rapid București, în Sala Polivalentă. Următorul meci în FIBA Europe Cup este miercuri, 1 februarie, pe teren propriu cu francezii de la Cholet (ora 19.00).

Citeşte şi: Poloneza Linette, surpriza de la Antipozi! Se ştiu semifinalele feminine de la AO 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS