14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschet (m) / SCMU Craiova are forță în Europa! Alb-albaștrii au triumfat și în Germania

Baschet (m) / SCMU Craiova are forță în Europa! Alb-albaștrii au triumfat și în Germania

SCMU Craiova continuă să scrie istorie în grupele FIBA Europe Cup, la prima participare din istorie în această competiție. După victoria cu Voluntari, din prima rundă (70-61), SCMU a produs marea surpriză și s-a impus în Germania, pe terenul celor de la Merlins Crailsheim, scor 73-60. Este unul dintre cele mai importante rezultate pentru clubul oltean, mai ales din prisma faptului că, în sezonul precedent, Merlins a ajuns până în faza sferturilor de finală în FIBA.

Startul de meci a fost la îndemâna Craiovei, care s-a distanțat la 14-5 după mai puțin de trei minute de joc. A fost un moment important al primului set, pentru că, imediat după timeout-ul advers, trupa lui Stepanovski nu a mai mișcat și s-a întrecut în ratări. Fie de la distanță, fie din semicerc, fie din stop shoot-uri, SCMU Craiova nu a mai punctat deloc, timp în care adversarii au profitat și au încheiat actul cu un avantaj de șapte puncte, scor 21-14.

Nici startul actului secund nu a fost unul prea grozav, ambele formații irosind atacuri bune în primele trei minute, timp în care tabela a rămas neschimbată. A urmat o perioadă mult mai bună a oltenilor, care s-au instalat la conducerea jocului și s-au apropiat tot mai mult de germani. La vestiare s-a intrat cu un avantaj de o posesie în favoarea gazdelor, scor 32-29.

Un sfert patru incredibil reușit de olteni

Actul al treilea a adus și cele mai multe puncte de o parte și de cealaltă. Ambele formații au mers de la egal la egal, nu s-au distanțat prea mult una de cealaltă, iar partida avea să se decidă, așa cum era și normal, în ultimele 10 minute. Ultimul parțial a debutat cu o acțiune personală de la semi-distanță al lui Watson, finalizată cu coș. Au urmat cinci puncte consecutive ale gazdelor, dar Hopkins a replicat printr-o triplă și a pornit un run de 11-0 al alb-albaștrilor, care treceau la conducere (63-59). 

Edwards a marcat apoi un coș important în economia partidei, de la semi-distanță. Gazdele au cedat presiunii și nu au mai jucat nimic, timp în care Craiova avea să fie la conducere cu un incredibil 21-1 în sfertul al patrulea, pe final. În cele din urmă, Craiova s-a impus cu 73-60 și a bifat, mai mult ca sigur, una dintre cele mai importante victorii din istoria clubului.

Au jucat pentru SCM Universitatea Craiova: Edwards 18 puncte, Nikolic 15, Hopkins 11, Palmi 11, Flanningan 9, Watson 7, Blaj-Voinescu 2, Ţîbârnă, Mijovic.

Pentru SCM U Craiova, urmează un duel în campionat cu FC Argeș, programat duminică, 23 octombrie. Miercuri, 26 octombrie, echipa revine acasă pentru un duel pe teren propriu cu Norkkoping Dolphins.

Citește și: Cupa României | Hermannstadt – „U“ Craiova 0-2. Misiune îndeplinită! Spectacol? Nici vorbă!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS