5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetBaschetbaliştii Craiovei revin pe parchet după mai bine de o lună

Baschetbaliştii Craiovei revin pe parchet după mai bine de o lună

-

După mai bine de o lună de inactivitate, baschetbaliştii de la SCMU Craiova revin pe parchet şi se pregătesc de un prim meci oficial. Dacă jocurile cu Oradea, Voluntari şi Dinamo au fost amânate la solicitarea adversarelor, partidele cu Tg. Jiu şi UBT Cluj nu s-au mai disputat după ce au apărut câteva cazuri de Covid în tabăra alb-albastră. Acum, trupa lui Michalis Kakiouzis va primi vizita celor de la CSU Sibiu, luni, la ora 17.00.

Practic, partida retur din sferturile Cupei României, cu Timişoara, din 29 decembrie, a fost ultima pentru Craiova, care încearcă acum să se pună pe picioare cât mai rapid. De partea cealaltă, Sibiul a prins gustul victoriilor, bifând nu mai puţin de patru în ultimele cinci meciuri disputate.

Kakiouzis: „Sibiul porneşte cu un avantaj“

Chiar dacă încă mai sunt câteva mici probleme la echipă, tehnicianul oltenilor, Michalis Kakiouzis, speră ca rezultatul final să fie pe gustul tuturor fanilor olteni. Totodată, acesta le dă un plus adversarilor, pentru că au mai multe meciuri în picioare în ultima vreme.

„Sperăm să jucăm luni, să nu mai intervină şi alte probleme. Deocamdată ştim că jucăm şi vom întâlni Sibiul, o echipă mult diferită faţă de meciul din tur. Sperăm să câştigăm acest meci, pentru că suntem acasă, în faţa publicului nostru, şi nu ne permitem paşi greşiţi. Va fi foarte greu, pentru că ultimul meci datează din decembrie. Este greu să-ţi găseşti motivaţia zi de zi, să te tot antrenezi fără a avea meciuri în picioare, dar sunt mândru că am băieţi de calitate la echipă. Încă mai avem ceva probleme, dar ele sunt peste tot. Ne-am antrenat bine în această săptămână, am fost majoritatea la antrenamente. Ei au un avantaj pentru că au tot jucat în ultima vreme. Totuşi, ştim că va fi greu, dar mintea noastră trebuie să fie la sală, la meci, să fim concentraţi şi să dăm tot ce putem.

Cert este că nu avem cum să evoluăm la 100% din capacitatea noastră, dar, chiar şi aşa, credem într-o posibilă victorie. Nu avem presiune. Am scăzut în clasament pentru că nu am mai jucat, dar ştim că suntem buni şi că putem învinge pe oricine. Dacă îi întrebaţi pe jucători, vor spune cu siguranţă că vor să joace meciuri. Este plictisitor să te tot antrenezi, dar să nu pui şi în practică oficial ceea ce exersezi. Ne-am pregătit pentru anumite meciuri, făceam analiză, iar apoi aflam că nu se mai juca. Chiar şi aşa, ne dorim să jucăm meci de meci, să se termine toată această perioadă“, a spus Kakiouzis.

Gavriloaia: „Sibiul va veni aici să îşi ia revanşa“

Aurelian Gavriloaia, unul dintre jucătorii Craiovei, este conştient de faptul că sibienii vor veni în Bănie cu gândul la revanşă după eşecul din tur, dar speră ca jocul echipei sale să fie la un nivel ridicat şi să nu întâmpine probleme..

„Va fi un joc pe care nu ne permitem să-l pierdem. Jucăm acasă şi sperăm ca publicul să fie alături de noi. O să vină o perioadă destul de încărcată, dar nu ne plângem. Timp de o lună a fost mai lejer, doar ne-am antrenat, iar acum suntem pregătiţi de meciuri. Vrem să ne îmbunătăţim jocul, dar mai durează ceva timp acum, pentru că a fost toată această perioadă de inactivitate şi nu avem ce face.

Cu siguranţă Sibiul va veni aici să îşi ia revanşa. În tur au pierdut câteva jocuri importante, în special acasă, iar acum sunt pe un trend ascendent. Au şi alţi jucători, ce-i drept şi cu siguranţă vor încerca să ne pună probleme. Trăim cu presiune şi aşteptăm acele momente complicate, de aceea practicăm baschetul şi suntem profesionişti“, a punctat şi Gavriloaia.

Citeşte şi: Dan Pascu: „Mergem la Steaua să luptăm şi să facem un joc bun!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident rutier grav cu trei victime în Bumbești-Jiu

Pompierii militari au fost solicitați joi să intervină la...

ȘTIRI GdS